Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Divoká příroda očima Joea Hautmana

Uchvátila Vás příroda a její nevídané krásy? Zamilovali jste se do divoké zvěře a její nespoutanosti? Pak Vás jistě ohromí motivy divokých zvířat amerického umělce Joea Hautmana. I Vy teď můžete mít doma kousek divočiny v podobě diamantového malování, které poslouží jako nápaditá dekorace do Vaší domácnosti.

Stačí si na Diamondi vybrat Váš oblíbený motiv, který nejen, že poskytne chvíli blahodárného odpočinku a oddechu od každodenního stresu a shonu, ale také pomůže prozkoumávat a rozvíjet nejrůznější zákoutí Vaší fantazie a kreativity. Diamantové malování je skvělé v tom, že Vám umožňuje procvičovat trpělivost, soustředění a jemnou motoriku. 

Jak již bylo zmíněno, tak obraz můžete využít k dekoraci Vašeho interiéru nebo jako originální dárek někomu Vámi blízkému. Pokud máte někoho ve Vašem okolí, kdo je nadšený milovník tygrů, lišek či ptactva, jistě ho takový dárek potěší a rozzáří tvář úsměvem. Skvělé na tom je, že buď můžete darovat již hotový obraz nebo obradovanému věnovat sadu, kterou si následně vydiamantuje. 

clanek_001

Joe Hautman

Joe od útlého věku rád kreslil a maloval, ale brzy ho začaly fascinovat i přírodní vědy. Jeho umělecké nadání ustoupilo do pozadí během jeho akademické kariéry. Studoval fyziku a astronomii na Minnesotské univerzitě a nakonec získal doktorát z teoretické fyziky na Michiganské univerzitě.

Během aktivní vědecké kariéry se Joe zúčastnil soutěže Federal Duck Stamp (Federální kachní známka), aby tak uplatnil umělecké schopnosti. Překvapivé vítězství v soutěži v roce 1991 bylo podnětem k tomu, aby se vrátil ke své první lásce - umění. Ačkoli nikdy neprodal žádný obraz, ocitl se náhle na návštěvě u prezidenta George H. Bushe v Oválné pracovně a zde obdržel vyznamenání za své umělecké úspěchy.

Nyní se věnuje malování na plný úvazek a jeho umělecká kariéra je pro něj stejnou výzvou a naplněním jako jeho vědecký výzkum. Joeovi se opět podařilo zvítězit ve Federální soutěži o kachní známku v letech 2002, 2008 a 2012, a také se stal pětinásobným vítězem se svým ztvárněním Trumpeter Swans (Labutí trubači), které se objevily na známce v letech 2016 a 2017.

Joe žije v Plymouthu ve státě Minnesota. Na jeho dílech se objevují nejen nejrůznější severoamerická zvířata, ale i tygři a další volně žijící zvířata. Dobře prozkoumané detaily a přesné naturalistické prostředí na jeho obrazech jsou odrazem jeho vědeckého vzdělání a také úcty k divokým zvířatům a jejich životnímu prostředí.

Joe však není jediný úspěšný umělec, má ještě další dva bratry, Roberta a Jamese. Talent se rozhodně v jejich rodině dědí, protože se bratři Hautmanovi prosadili jako přední americká rodina umělců zabývající se divokou přírodou. Všichni tři bratři získali řadu vyznamenání a ocenění a ovládli mnoho státních i národních soutěží o kachní známky. Jejich díla se objevila na více než 50 státních a federálních ochranářských známkách. Talent bratrů Hautmanových se objevil také ve filmu Fargo. Získali celostátní ocenění v televizi, National Public Radio a v mnoha amerických novinách.

Motivy divoké přírody na Diamondi

Zaujala Vás divoká příroda ve zpracování Joea Hautmana natolik, že jednoduše musíte mít alespoň jeden z jeho motivů doma? To samozřejmě můžete a nemusíte zůstávat jen u jednoho.  

Pokud jste uchváceni ladností divokých šelem, které působí majestátním dojmem, přijdete si na své. Leopard a mládě či Tygr s mládětem se tak mohou stát Vaší múzou i prostředkem k nalezení klidu a příjemného odpočinku. Ve volné přírodě byste se pravděpodobně s takovou šelmou setkat tváří v tvář nechtěli, ale obdivovat její krásu na plátně při skládání kamínků určitě stojí za to.

clanek_002

Jestli byste stále chtěli zůstat u šelem, ale ty kočkovité nejsou tak úplně Váš šálek kávy, možná by Vás mohly zaujmout roztomilé lišky se svými drobnými čumáčky. Sedící mládě lišky nebo Lišky v trávě tak mohou sloužit jako skvělá dekorace do dětského pokojíčku či jako dárek někomu, kdo má tyto zrzouny skutečně v oblibě.

clanek_003

Šelmy nejsou úplně to pravé ořechové? Máte raději teplé krajiny a zvířata ojedinělá svým vzhledem? V tom případě se pojďme podívat do Afriky a to konkrétně na Africké safari žirafy, které splňují všechny tyto požadavky. Jejich zajímavostí je, že každá žirafa má individuální kresbu skvrn, stejně jako tomu je u otisky prstů. Takže až si hotový obraz vystavíte, můžete návštěvám tento fakt sdělovat jako zajímavost navíc.

clanek_004

Fascinuje Vás spíše ptactvo a jejich schopnost vznášet se na obloze? Pokud máte rádi barevné roztomilé ptáčky, kteří si prozpěvují v korunách stromů, jistě by se Vám mohl zalíbit například motiv Pták stehlík a bílá rozkvetlá větev, který oplývá jasně žlutými barvami připomínajícími hřejivé slunce. Dalším ojedinělým motivem je Sýkora a větev s plody, který se bude krásně vyjímat například v ložnici či obývacím pokoji. A jestli Vás očarovaly velké a tajemné oči nočních dravců, motiv Sova na větvi v noci a chata bude přesně to, co hledáte.

clanek_005

Nakonec je třeba zmínit zvíře, které bylo součástí Joeova úspěchu. Do tvoření se můžete pustit také s motivy kachen a obdivovat barevná peříčka kačerů i jejich roztomilý vzhled. To vše zkombinované v podání obrazu divoké přírody, který jistě potěší každého nadšence těchto roztomilých tvorů. Kachny v letu a rybník tak mohou sloužit jako skvělá dekorace do obývacího pokoje v přírodním stylu nebo do pracovny myslivce či přírodovědce.

clanek_006

Pokud Vás tedy tvorba nadaného amerického umělce Joea Hautmana nadchla a okouzlila, jistě si mezi motivy najdete Váš vysněný, který zpříjemní dlouhé chvíle a pomůže Vám uvolnit se. Na diamantovém malování je skvělé, že Vás nic nežene. Můžete si tvorbu užít v naprosté pohodě bez zbytečného stresu a ponořit se naplno do světa divokých zvířat a zářivých kamínků. Uvidíte, jak se rychle tato aktivita přetvoří na závislost, která Vám bude dělat radost a přinese spoustu benefitů.

Výborné na diamantovém malování od Diamondi je to, že sada obsahuje vše, co k tvorbě budete potřebovat. Není třeba si tak dělat starosti s dokupováním dalších pomůcek, protože sady diamantového malování obsahují vše. Najdete v nich samolepící plátno, pero se dvěma násadami, voskovou hmotu pro snadné uchopení diamantů, barevnou předlohu, pinzetu, misku na nabírání diamantů i znovupoužitelné sáčky.

To poslední, co k zahájení tvorby potřebujete, je klidné a pohodlné místo, popřípadě i něco dobrého na zub nebo k pití. Můžete si pustit oblíbenou hudbu, podcast nebo si jen užívat chvíli ticha, které působí jako pohlazení na duši. A když budete mít obraz dokončený, pocítíte radost z hotového díla, které si můžete následně vystavit například zavěšením na zeď nebo postavením na poličku, kde se bude krásně vyjímat a oživí tak Váš interiér.