Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Diamantové malování: Kreativní koníček pro maminky na mateřské

Jste doma s dětmi nebo máte ve svém okolí nějakou maminku na mateřské dovolené, kterou chcete potěšit? Pak pro Vás máme jedinečný dárek, kterým je diamantové malování

clanek_001

Děti a domácnost jsou prací na plný úvazek. Proto je důležité najít si nějakou formu odpočinku, která Vám ve volných chvílích dobije baterky a pomůže Vám udělat si čas pouze sama pro sebe. Diamantové malování neboli diamond painting je pak přesně tím, co hledáte. Dokáže totiž stimulovat nejen Vaši mysl, ale také tělo. Abychom Vás přesvědčili, přinášíme Vám dnes 10 důvodů, proč by si sadu diamantového malování měla pořídit každá maminka na mateřské dovolené. Než si je ale  představíme, je dobré si připomenout, co že to vlastně diamantové malování je a jak probíhá!

  • Diamantování je aktivita, při níž k malování nepoužíváme klasické barvy, ale barevné diamanty.
  • Vše, co je k malování potřeba, je uvnitř každé malovací sady.
  • Na samolepicím plátně jemně sundáme folii v místě, kde chceme začít diamantovat. Políčka v tomto místě jsou označena speciálním symbolem. Stačí najít sáček s diamanty popsaný odpovídajícím symbolem a začít je postupně lepit.
  • K lepení diamantů slouží diamantové pero a vosková hmota, která usnadňuje nabírání kamínků.
  • Pokud se při lepení spletete, diamant snadno odstraníte pomocí pinzety. 

Pokud Vás diamantové obrazy zaujaly, ale stále Vám není princip malování úplně jasný, připravili jsme si pro Vás článek Co je diamantové malování a proč je tak populární. V něm se dozvíte vše potřebné. Nyní už ale přejděme k důvodům, proč by měla diamantové malování vyzkoušet každá maminka.

clanek_002

 

  1. Uvolníte svou mysl

    I když jsou děti úžasné, být maminkou na plný úvazek je často velmi vyčerpávající. Každý den se opakuje ta stejná honička a jen těžko se dostanete k nějakým kreativním aktivitám nebo zábavným věcem. Po čase se tak může stát, že už nejste schopna svou mysl od dětí a domácnosti oprostit. A tak by to rozhodně být nemělo! Diamantové malování je právě jednou z těch aktivit, která dokáže mysl zcela uvolnit a pročistit. Navíc se jedná o kreativní činnost, která Vás nabije dobrou náladou.

  2. Zbavíte se stresu a napětí

    Diamantování skutečně působí velmi pozitivně na lidskou mysl. Pokud během dne projdete rozčílením, nadměrným stresem nebo se jen obecně cítíte zle, diamantové malování to dovede velmi rychle změnit. Tato aktivita Vás totiž zcela pohltí a na chvíli se Vám podaří zapomenout na okolní svět a každodenní starosti. Chvíle odpočinku tak bude skutečně efektivní a pročistí Vaši hlavu.

  3. Můžete zapojit celou rodinu

    Pokud máte doma i větší děti, můžete je do malování zapojit. Diamantování totiž nezná věková omezení a můžete si jej užívat s těmi nejbližšími. U dětí tato aktivita navíc rozvíjí jemnou motoriku a učí klidu a trpělivosti. Každé dítě se tak naučí, že na výsledky je často třeba si počkat a že dobré věci nelze uspěchat. Aktivita navíc bude bavit i Vás, a tak se z okamžiků společného malování stane oblíbený čas.

  4. Prostorově i finančně nenáročné

    Najít si koníček není vůbec jednoduché. Obzvláště tehdy, pokud jste na mateřské dovolené. Opouštět pravidelně sama domov je takřka nemožné a některé indoor aktivity mohou požadovat vysoké vstupní náklady, dostatek prostoru nebo speciální dovednosti. Tohle ale u diamantového malování rozhodně řešit nemusíte. Malovací sada je finančně dostupná, najdete u nás pravidelně aktualizovanou kategorii cenové trháky, pravidelné slevy i nejrůznější akce. K provozování koníčku pak navíc nepotřebujete nic než stůl. Diamantové malování je tak dostupné skutečně pro každého.

  5. Uděláte si chvíli jen sama pro sebe

    Diamond painting je skvělou aktivitou, které se můžete věnovat úplně sami. Pokud tedy hledáte něco, co bude jen Vaše a proběhne bez dětí, pak je diamantování bezesporu ta nejlepší volba. Můžete si z něj udělat pravidelný rituál, až všichni odejdou spát. Uvidíte, že pár chvil o samotě s tímto kreativním koníčkem Vás uvolní a nakopne. Diamantování je navíc naprosto tiché. Nemusíte se tak obávat, že budete svou aktivitou někoho rušit.

    clanek_003

     

  6. Budete mít pocit z dobře odvedené práce

    Umyjete nádobí a zase někde leží talíř, vyperete, ale koš na prádlo je zase plný. Neustále se někde něco povaluje, a když už se podaří vše uklidit, zůstane to tak jen pár minut. Život s dětmi je zkrátka náročný a málokdy si můžete užít ten pocit, že je vše dokonalé. To Vám ale diamantové malování vynahradí. Uvidíte, že s každou novou částí obrazu budete mít lepší náladu a finální dílo Vám přinese pocit radosti a sebeocenění.

  7. Můžete si malování rozložit do více úseků

    Máte strach, že na diamantování nemáte dostatek času? Nebojte! Můžete si ho totiž rozdělit do několika různě dlouhých úseků. Jednou můžete tvořit pár minut, podruhé hodinu. Tuto aktivitu zkrátka jednoduše přizpůsobíte svým časovým možnostem. Stačí vrátit nepoužité diamanty do sáčku a máte uklizeno.

  8. Zvládnete víc věcí najednou

    Diamantové malování Vám umožní využít volný čas velmi efektivně. I když se totiž věnujete kreativní činnosti, stále máte dostatek prostoru na něco dalšího. Diamantování se dá jednoduše kombinovat s jinými odpočinkovými aktivitami, jako je sledování televize, poslech podcastu, audioknihy nebo hudby. Klidně se mu také můžete věnovat a u toho si povídat s partnerem nebo kamarádkou.

  9. Poznáte nové lidi

    Diamond painting Vám přinese také zcela novou komunitu lidí. Ve virtuálním prostoru najdete mnoho jedinců, kteří se tvorbě diamantových obrazů věnují a sdílí nejen své výsledky, ale také nejrůznější tipy. 

  10. Zvelebíte domácnost

    A nakonec je třeba nezapomenout na další obrovský benefit diamantování, a tím je třpytivé umělecké dílo, které na konci tvoření získáte. Podle motivu se pak můžete rozhodnout, zda ho zavěsíte do obýváku, kuchyně, ložnice nebo dětského pokoje. Navíc nezapomeňte, že pokud obrazem plánujete zvelebit interiér, je dobré si při objednávání sady vybrat plátno vypnuté na rám. Lepení diamantů bude jednodušší a nemusíte si dělat starost s následným rámováním.

    clanek_004

Motivy vhodné pro maminky

Když už teď víte, co vše Vám může diamantové malování přinést, je dobré si představit i motivy, ze kterých můžete vybírat. Obraz vybírejte podle Vašich osobních preferencí nebo místnosti, kam chcete dílo pověsit. Pokud si v záplavě motivů nemůžete vybrat, přinášíme Vám nyní pár tipů.

Na začátek je dobré se omezit na určitou kategorii diamantových obrazů. Už tímto rozhodnutím omezíte výběr a jedinečný motiv si zvolíte snáze. Pokud Vám ani omezení na jednu kategorii nepomohlo, níže máte konkrétní typy!

Obrazy do dětského pokoje

Malováním diamantového obrazu si můžete věnovat nejen čas sama pro sebe, ale také vytvořit okouzlující dekoraci do dětského pokoje. Můžete si vybrat nějaký z motivů z oblíbené pohádky nebo filmu nebo třeba oblíbené zvíře. V naší nabídce dětských motivů však najdete i univerzálnější náměty, jako jsou Princezna a duhový jednorožec nebo Fialový drak a západ slunce.

clanek_005

Uklidňující motivy

Pokud si chcete obraz vymalovat pro sebe a dopřát si takový motiv, který Vám přinese klid a odpočinek, nebojte se vybrat si jednu z mandal. Pokud Vás nezaujala mandala v klasickém tvaru, můžete sáhnout také po jedné ze zvířecích variant. Diamantová mandala bude skutečně unikátní a nepřehlédnutelná. 

clanek_006

Barevné obrazy

Diamanty jsou vyrobeny z pryskyřice, která jim propůjčuje jedinečné vlastnosti. Jsou hladké, lesklé a krásně barevné. Je proto škoda těchto vlastností nevyužít na maximum! Čím jsou obrazy kontrastnější a barevnější, tím více vlastnosti diamantových obrazů vyniknout. 

Diamanty sluší abstraktním motivům, květinám nebo třeba obrazům z kategorie pop-art. Pokud tedy hledáte obraz, který zaujme roli solitéra, pak nahlédněte do jedné z těchto kategorií.

Můžete se nechat oslovit obrazy jako Květiny v kubistickém stylu nebo Žena ve fastfoodu.

clanek_007

Obraz podle vlastní fotografie

Chtěli byste, aby byl motiv osobnější a vystihoval Vaši rodinu? Pak si nechte vytvořit diamantový obraz podle fotografie. Stačí si vybrat oblíbenou fotku, kde jste s celou rodinou, nahrát ji a jedinečný obraz je za pár dnů na světě. 

Použitá fotografie by měla mít vysoké rozlišení, být ostrá a jednotlivé detaily musí být rozpoznatelné. Je také dobré, když jsou jednotlivé obličeje na fotografii dostatečně velké, aby se daly snáze vymalovat. Pozor také na stíny nebo příliš zahlcené pozadí. Pokud si nejste jisti nebo vybíráte z více fotografií, nebojte se na nás před objednávkou obrátit. Stačí fotky poslat na e-mail info@diamantove-malovani.cz a my už Vám s výběrem rádi poradíme.

clanek_008

Zpříjemněte si mateřskou dovolenou s Diamondi!

I když se celý Váš svět točí kolem dětí, je třeba myslet i sama na sebe. Jednou z možností, jak si dopřát relax a odpočinek pro Vaši mysl, je diamantové malování. Můžete se mu věnovat kdykoliv, můžete do něj zapojit celou rodinu a ještě získat neotřelou bytovou dekoraci. 

V naší nabídce najdete několik kategorií diamantových obrazů, které se liší svou tematikou. Náročnost je u všech motivů stejná. V kategorii dětských obrazů však najdete i dělení podle věku. Pokud si totiž diamantový obraz chcete pořídit pro sebe i dítě, můžete si vybrat z doporučených motivů pro danou věkovou kategorii.

Diamond painting je kreativní koníček, který si velmi rychle oblíbíte. Umožní Vám na pár minut uniknout každodenní rutině a užít si čas bez starostí a stresu. Postupný pokrok na plátně navíc přispívá k uvolnění hormonů štěstí a redukci úzkosti. Pokud nevíte, který z motivů bude vypadat nejlépe, zkuste kategorii nejprodávanějších obrazů