Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Jak správně na diamantové malování, abyste si u něj plně odpočinuli

V posledních letech se setkáváme se stále rostoucí oblibou diamantového malování. A není se čemu divit, když se jedná o uklidňující aktivitu. Určitě to sami znáte, když přijdete domů z práce a už toho máte po celém dni dost. Ležet u televize není ideální odpočinek pro každého. Naopak jednoduché tvoření je skvělým způsobem, jak si po náročném dni vyčistit hlavu. Diamantové malování je proto ideální volbou. Avšak pokud s touto relaxací teprve začínáte, tak se vám určitě bude hodit pár tipů, abyste si u toho maximálně odpočinuli a nedělali u toho chyby, ze kterých by vám akorát naskočila žíla na čele.

clanek_001

Výběr správného motivu

Většina z nás si svůj motiv vybírá primárně na základě toho, jestli se nám líbí nebo ne, což je asi samozřejmé. Měli bychom však vzít v potaz i fakt, že některé motivy jsou náročnější. Pokud se například nechcete plně soustředit pouze na diamantové malování, ale sledovat u toho i váš oblíbený seriál, tak si zvolte obrazy, které neobsahují mnoho odlišných barev. Pak se nebudete na sebe zlobit, když omylem nalepíte jeden diamant o kousek vedle.

Pokud naopak rádi plnou pozornost věnujete diamantovému malování, tak si určitě hravě poradíte i s náročnějšími vzory, které obsahují plno barev.

Organizace materiálů

Než se pustíte do svého diamantového obrazu, tak si nejdříve pěkně zorganizujte vše, co v balení od Diamondi dostanete. Doporučujeme si sáčky s diamanty přesypat do malých mističek případně i krabiček, protože to poslední co si kdokoliv z nás pod pojmem relax představí je sbírání stovky malinkých diamantů vysypaných po koberci. Pokud si budete před samotným diamantovým malováním přesypávat diamanty do krabiček, tak si je nezapomeňte správně označit. Zejména v případě, kdy máte mnoho podobných barev na svém diamantovém obrazu.

Pozor na ochrannou fólii

Ochranná fólie je důležitou součástí diamantového obrazu. Tato fólie ochraňuje samolepící vrstvu, která se na obrazu nachází, před znečištěním. Ať už se může jednat o poletující prach nebo suvenýry v podobě chlupů od vašich čtyřnohých mazlíčků, tak to dokáže snížit lepivost vrchní vrstvy. Proto Vám doporučujeme pracovat po částech a vždy si odlepit jen takovou část fólie z diamantového obrazu, kterou víte, že stihnete “vymalovat”. V případě že přeceníte své síly, tak ji nezapomeňte znovu na obraz přilepit. Asi si umíte představit co za nepořádek by z toho byl, kdybyste zvedli diamantový obraz na kterém bylo zaschlé lepidlo a diamanty se pořádně nepřilepily.

clanek_004

Diamantové malování bude pro vás příjemnější i v tom směru, že když si fólii neodlepíte hned celou, můžete si na ní položit ruku při tvorbě obrazu. Díky tomu nemusíte kroutit ruku do prapodivných úhlů. A asi si všichni dokáže představit tu bolestivou situaci, kdybychom ruku položili na samolepící vrstvu.

Organizace při diamantovém malování

Nemusíte zrovna být nadšenec pořádku a organizace, abyste si užili diamantové malování, avšak trošku systematičnosti je potřeba. Doporučujeme vám vždy začínat z jednoho rohu a postupně se z něj posouvat až na druhou stranu obrazu. I když se může zdát jako dobrý nápad postupovat po jednotlivých barvách, tak opak je pravdou. Nejen že budete mít problém s ochrannou fólií, takže i se samolepící vrstvou, ale zároveň může dojít k tomu, že vám diamanty nebudou správně na obraze sedět. To by mohlo vypadat špatně zejména u diamantového malování obrazu podle vlastní fotografie.

Nespěchejte

Je asi logické, že abyste si u diamantového malování odpočinuli, tak nemáte kam spěchat. V klidu si vždy připravte jednotlivé barvy diamantů, které budete ten den potřebovat, nalijte si skleničku dobrého vína, nachystejte si malé občerstvení, zapněte si k tomu hudbu/podcast/televizi a užijte si tento čas jenom sami se sebou. Starosti hoďte za hlavu a soustřeďte se pouze na to, abyste nalepili diamanty na správné místo. Je velmi důležité myslet i na to, abychom měli čas pouze sami pro sebe, proto si myslíme, že diamantové malování je perfektním nástrojem pro vaši psychickou hygienu.

clanek_002

Nezapomeňte pořádně přitlačit diamanty

Aby vám diamanty na vašem diamantovém obrazu pevně držely a nedošlo k tomu, že vám po zavěšení na stěnu spadnou vám doporučujeme, abyste je vždy přitlačili na plátno. Můžete to takto dělat například knihou nebo kuchyňským prkénkem, ale nepoužívejte všechnu svou sílu, protože jinak byste mohli poškodit samotné plátno. Stačí jen trošku síly, aby se diamanty pevně přilepily na plátno. Případně knihu nebo prkénko můžete na diamantovém obrazu nechat přes noc. Nemusíte však čekat s tímto krokem až na to, jak dokončíte diamantový obraz. Můžete vždy přitlačit pouze tu část, kterou ten den uděláte.

Nejdůležitější však je, aby vás samotné diamantové malování bavilo. Nejen, že si u toho můžete pěkně odpočinout po náročném dni, tak si vytvoříte i krásnou ozdobu do vaší domácnosti. V případě, že se rozhodnete pro diamantový obraz podle vlastní fotografie, tak si dokážete zhmotnit své oblíbené vzpomínky a mít je vždy na očích. Jsme přesvědčeni o tom, že vám vždy vykouzlí úsměv na tváři.

Tak si neváhejte udělat radost sobě nebo svým blízkým a darujte jim obraz od Diamondi a vyzkoušejte diamantové malování na vlastní kůži.