Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Obrazy pro milovníky koček

Kočky. Roztomilá chlupatá stvoření, která si získala srdce nejednoho z nás. Jejich obliba po celém světě stoupá a jsou druhými nejoblíbenějšími domácími mazlíčky. Pokud doma ještě žádnou kočku nemáte, můžete si jednu pořídit díky diamantovému malování

clanek_FB-kocky

Nikoho nepřekvapí, že se kočky řadí mezi kočkovité šelmy. Tato skupina má ale další dvě podskupiny. Patří zde kočky velké (Pantherinae) a kočky malé (Felinae). V první skupině byste našli lvy, gepardy nebo tygry. Kočku domácí však nikoliv. Jak už její latinské jméno – Felis Catus – napovídá, kočka domácí spadá do podčeledi koček malých a konkrétně se vyvinula z kočky plavé.

I když je kočka přítelem člověka už po tisíce let, stále se v její povaze zrcadlí její divoký původ. Na rozdíl od psů jsou kočky velmi samostatné a nemají tak silnou tendenci se člověku zavděčit. Svou náklonnost však dávají najevo jinak.

Mezi nejoblíbenější kočičí rasy v Česku patří v současnosti tyto:

  • Mainská mývalí
  • Perská kočka
  • Britská kočka
  • Ragdoll
  • Sphynx
  • Bengálská kočka
  • Něvská maškaráda

Každá je svou povahou jiná. Nicméně stále existují vlastnosti, které kočky spojují napříč plemeny. Jsou to přesně takové ty záležitosti, nad kterými majitelům koček občas zůstává rozum stát.

Proč to moje kočka dělá?

Videa koček jsou druhými nejoblíbenějšími zvířecími videi na internetu. A není se čemu divit. Tahle stvoření totiž dokáží každý den překvapit něčím novým. Jejich chování je někdy nevypočitatelné a z našeho pohledu může postrádat veškerou logiku. Nenechte se ale oklamat. Veškeré jejich chování má své opodstatnění. Stačí ho jen správně pochopit. 

Pití ze sklenice 

Pořídili jste krásnou misku na vodu, ale Vaše kočka se jí ani nedotkne. Na místo toho Vám chodí pít z Vaší sklenice na nočním stolku nebo z vázy. Ale proč?

Kočka domácí má stále silné instinkty a pudy. Základní chybou tedy je, pokud misku s vodou postavíte vedle jídla. Některým kočkám to nevadí, jiné ale mohou být ostražité. A důvod? Ten je zakódován hluboko v nich. Pokud totiž v přírodě najdou mrtvou myš nebo jiné zvíře poblíž zdroje vody, vodu nepijí. A miska s granulemi pro kočku domácí představuje právě onu myš. Z toho důvodu hledají kočky zdroj vody dál od jídla. Představuje to pro ně bezpečí. A stejně jako v přírodě preferují její vyvýšené, bezpečné zdroje, jako jsou právě sklenice.

Kočka je zkrátka malá šelma a její kořeny to potvrzují. Její vnímání sebe samotné skvěle vystihuje náš diamantový obraz Kotě nebo tygr

clanek_001

Láska ke krabicím a taškám

Sotva doma rozbalíte krabici a už v ní leží Vaše kočka? Vítejte ve světě těchto malých šelem! Kočka má od přírody silný pud se chránit. Krabice a její stěny proto představují útočiště a místo poskytující maximální bezpečí. Až se tedy Vaše kočka příště zase vměstná do miniaturního prostoru, víte, proč to dělá.

Shazování předmětů

Položíte si na stůl jelení lůj, jdete si uvařit čaj a po návratu zpět je stůl prázdný a Vaše kočka radostně pobíhá s novou hračkou. Důvodů, proč kočky tlapkou shazují nejrůznější předměty, je více. Někdy pouze zjišťují, zda předmět představuje nebezpečí, jindy tím chtějí získat Vaši pozornost a někdy si prostě jen chtějí hrát. Odnaučit je tomu ale nezkoušejte. Je to totiž jejich přirozenost.

Škrábání nábytku

Každý majitel kočky ví, že pod jejich řáděním dokáže nábytek dostat pořádně zabrat. V bezpečí nejsou křesla, pohovky ani hladké povrchy. Ale proč? Proč kočky mají potřebu na všem nechat svůj drápkový podpis?

Kočky škrábou ze dvou základních důvodů:

  • brousí si tak drápky
  • značkují si okolí

Kočky můžete škrábání nábytku do jisté míry odnaučit. Stačí jim pořídit dostatek škrabadel a škrabacích ploch. Nikdy ale nebudete mít záruku, co se doma děje, když tam nejste. Po návratu na Vás sice může kočka vrhat zamilované pohledy, jako je tomu na obraze Čekající kočky. Nicméně, co se děje za zavřenými dveřmi, nikdy nezjistíte.

clanek_002

Otírání se o člověka a věci

Otírání se o Vaše tělo nebo různé předměty v bytě je pro kočky více než typické. Je to totiž další ze způsobů, jak si kočky značkují své teritorium. V okolí jejich brady, tlamičky i tváří se totiž nachází četné pachové žlázy, které k tomuto účelu používají. 

Dýchání s otevřenou tlamičkou

Doširoka otevřené oči, pootevřená pusa a výraz, jako by se Vaše kočka něčemu divila. Pokud jste Vašeho mazlíčka přistihli v takové situaci, pak to znamená, že právě do zkoumání okolí zapojil Jacobsonův orgán

V okamžiku, kdy kočka cítí nějaký zajímavý nebo intenzivní pach, pootevře tlamičku. Pach pak přímo nasává každým pórem a zkoumá jeho původ. „Ochutnávat“ pach jí umožňuje právě Jacobsonův orgán.

Nečekané běhání

Je večer, v bytě panuje klid, kočky spí. Náhle se jedna z nich rozběhne a jako zběsilá běhá bytem tam a zpět. Naráží u toho do věcí a vypadá, že se zbláznila. Pak se náhle zastaví, posadí, umyje se a jde spát. Tak přesně s tímto scénářem se už setkal každý majitel kočky. A co to tedy znamená? 

Pokud se v kočce kumuluje energie a ona v určitém momentě usoudí, že ji musí upustit, započne tohle pětiminutové zběsilé řádění. A je to naprosto v pořádku. Pro kočku je tohle naprosto přirozený ventil přebytku energie.

Vyhledávání vysokých míst k odpočinku

Koupili jste luxusní pelíšek, ale Vaše kočka dá při odpočinku přednost tvrdé polici nad postelí? Důvod je prostý. Kočky vyvýšená místa milují. Mají na nich pocit bezpečí a umožňují jim snadnější úprk v případě ohrožení. Pokud tedy budete kočkám pořizovat škrabadlo, vyberte takové, které má na svém vrcholu místo k odpočinku. Vaše kočky budou šťastné.

Kočky vyvýšené plochy milují a rozhodně nemají strach z výšek. Pokojný odpočinek až na vrcholu komína si také užívají kočky na našem obrazu Kočky na střeše a měsíc. Krásný třpyt drobných diamantů se postará o to, že bude ve Vašem interiéru zářit jako noční obloha. 

clanek_003

Originální kočičí obrazy

Pokud se Vám diamantové malování líbí, pak je kočka skvělým motivem. A nemusí být vždy úplně tradičně vyobrazená. Chcete-li si zhotovit diamantový obraz kočky, ale také chcete, aby měl obraz dostatek originality a vtipu, pak jste u nás na správné adrese. Kočka totiž může vypadat jako Frida Cahlo, může jezdit na kole nebo dokonce obléknout sako!

clanek_004

Tematické kočičí obrazy

Jestli svůj interiér rádi zahalujete do sezónních dekorací, pak můžete jako jednu z ozdob použít i diamantový obraz. Ten prostor rozzáří a můžeme zaručit, že takovou dekoraci už nikdo nepřehlédne. Investice do něj je proto skvělým rozhodnutím. 

Vhodný obraz u nás najdete pro oslavu hned několika období roku. Jaro můžete oslavit s Kočkou s velikonočními vajíčky, podzim zase s Kočkou užívající si podzimní počasí. A Vánoce? Ty Vám zase rozzáří Černí kocourci a sněhulák.

clanek_005

Abstraktní kočičí obrazy

Moderní interiér si často žádá moderní doplňky. Přesně takovým doplňkem jsou naše diamantové obrazy s abstraktním pojetím koček. Pokud tedy toužíte po něčem, co se stane moderním solitérem, v naší nabídce najdete takových obrazů hned několik. My můžeme vyzdvihnout například obraz Kočka a duhové lasery, Barevné koťátko nebo Modrá kočka.

clanek_006

Neodolatelné kočičí obrazy

Pokud se také řadíte k těm, kdo kočky během spánku sleduje jako svatý obrázek a pořizuje si jejich fotografie při každé příležitosti, pak jste se zřejmě stali obětí nekonečné kočičí roztomilosti. My ji milujeme také. Proto ji najdete na několika našich obrazech. Některé pak mohou být krásnou ozdobou do dětského pokoje nebo ložnice. Patří zde obraz Okatá kočička, Kočka s roládou nebo Malá kočka v klobouku.

clanek_007

Jak poznáte kočičí náklonnost

Kočky jsou svéhlavé, vznešené, avšak milující šelmy. A jak je lépe uctít než diamantovým obrazem. Jeho unikátní vzhled na sebe přitáhne pozornost okolí a kočkám se tak dostane přesně takového zájmu, jako mají rády. 

Milujete svou kočku, chtěli byste si její krásu zachytit na diamantovém obraze, ale zajímalo by Vás, jestli Vás i ona miluje stejně? Pak při čekání na naši diamantovou sadu můžete u svého mazlíčka sledovat tyto projevy. A pokud nějaký zaznamenáte, pak máte jistotu, že by se bez Vás neobešel stejně jako Vy bez něj.

  • Kočka ve Vaší přítomnosti vrní
  • Masíruje Vás nebo své okolí tlapkami, když na ni saháte
  • Pomalu na Vás mrká oběma očima nebo je přivírá 
  • Otírá si o Vás svou hlavu
  • Olizuje Vás
  • Chodí si na Vás nebo do Vašeho blízkého okolí zdřímnout

Pokud jste nějaký z těchto projevů zaznamenali, pak máte jasno. Vaše kočka Vás zbožňuje stejně jako Vy ji. Proto se po obdržení sady ihned pusťte do tvoření a uctěte Vaši malou bohyni tím nejvznešenějším způsobem – diamantovým obrazem s motivem kočky.

Jak diamantové malování funguje

Na začátku si stačí vybrat jeden z motivů v naší nabídce. Pár dnů po objednání k Vám dorazí malovací diamantová sada, ve které najdete vše potřebné, včetně podrobného návodu

clanek_008_CZ

Samotná tvorba pak spočívá v lepení drobných diamantů na plátno. Jejich volbu i umístění Vám přesně stanovují malá políčka na plátně. Pro snadné lepení diamantů najdete v balení také pinzetu, mističku pro jejich rozdělení i voskovou hmotu s lepicím perem. Pak už se jen stačí pustit do lepení, jehož výsledkem bude zářivé umělecké dílo.

Prohlédněte si proto naši kompletní nabídku diamantových obrazů a najděte si svého třpytivého favorita. Pokud Vás v průběhu výběru napadne jakákoliv otázka, obraťte se na nás. Zastihnete nás každý pracovní den od 8 do 16 hodin na telefonním čísle 555 333 426 nebo na e-mailu info@diamantove-malovani.cz