Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Podzimní diamantové malování

Podzim už klepe na dveře a s ním i barevné listí, sychravé počasí a mnoho tradic. Jaké aktivity si na toto období naplánovat? A jak si letošní podzim užít na maximum?

miniatura_FB-podzimni

Pokud jste doposud vnímali podzim pouze jako nutné zlo, je třeba vztah k němu přehodnotit. Protože víme, že se zažité zvyky občas těžko mění, rozhodli jsme se Vám ukázat, jak zábavný může podzim být. Povíme si, jak si vyrobit draka, vytvořit diamantový obraz nebo vyrobit ptačí krmítko.

Proč si zamilovat podzim?

Podzim je přechod mezi létem a zimou a jeho příchod poznáme celkem snadno. Dny se výrazně zkrátí a krásné slunečné dny pomalu vystřídají nízké teploty a déšť. I když se na první pohled může zdát, že ve srovnání s létem není na podzimu nic pozitivního, opak je pravdou. Podzim je totiž jedno z nejkrásnějších období vůbec. Je jen třeba začít ho vnímat jinak.

Podzim jako zdroj nekonečné inspirace

Léto je krásně svěží a barevné. Svým barevným řáděním se však ani zdaleka nevyrovná podzimu. Barva listí na stromech se postupně mění ze zelené na žlutou, oranžovou a červenou. Lesy hrají překrásnou paletou nejrůznějších odstínů a stávají se inspirací pro spoustu kreativních duší. I celá řada našich diamantových obrazů se podzimními motivy inspirovala.

clanek_001

Podzim jako prostor pro nové koníčky

Mnoho lidí si pod slovem podzim představí jen černá mračna, déšť a bláto. Ano, i takové dny se na podzim najdou. Ale rozhodně na nich není nic špatného. Během léta se doma příliš nezdržujeme, a tak na spoustu věcí nemáme čas. Na podzim nám ale občas nic jiného nezbyde, a proto je dobré tento čas využít.

Pokud se doma nudíte, je to jen tím, že jste doposud nenašli žádnou zábavnou aktivitu. Těch ale existuje celá řada. Patří mezi ně čtení, kreativní koníčky, sledování filmů, proměna interiéru, uspořádání večírku nebo některá z činností z našeho podzimního seznamu.

Seznam zábavných podzimních aktivit

Naučit se mít podzim rád není nic složitého. Stačí jen objevit ty správné aktivity a můžeme Vám slíbit, že příští podzim už budete nedočkavě vyhlížet. Proto jsme pro Vás připravili podzimní bucket list, na kterém máte všechny zábavné činnosti hezky pohromadě.

Bucket list je seznam činností a aktivit, které je třeba v určitém období stihnout. Toto pojmenování vychází z angličtiny a tradičně na sebe bere podobu seznamu, kde si postupně odškrtáváte, co jste už stihli. Je dost podobný našemu klasickému seznamu úkolů nebo předsevzetí. Pojďme se tedy nyní podívat, jaké zábavné věci se dají na podzim podniknout a co byste rozhodně neměli zapomenout zkusit!

Vyrobte ptačí krmítko

 

Cvrlikání ptáčků je jednou z nejhezčích melodií vůbec. Proměna přírody však dělá jejich život mnohem náročnější a zimní přikrmování může mnohým z nich zachránit život. Pokud jim chcete pomoci, pořiďte jim na zahradu, balkón nebo parapet krmítko. A pokud máte dost času, můžete nějaké vyrobit.

Jak moc budete kreativní, záleží čistě na Vás. V základě postačí zvolit rovnou desku, připevnit na ni čtyři sloupky a upevnit střechu. Do projektu se navíc můžete pustit s celou rodinou.

Udělejte si filmový večer

 

Těžké mraky a vytrvalý déšť – den jako stvořený pro filmový večer s popkornem. Atmosféra podzimu navíc přeje také hororovým filmům. Můžete proto nějaký s přáteli uspořádat a užít si jedinečnou a neopakovatelnou atmosféru.

clanek_002

Vyzkoušejte diamantové malování

 

Kreativní koníčky jsou v současnosti velmi oblíbené. Jediným problémem je, že vyžadují trochu trpělivosti a času, které během léta běžně nenajdeme. Podzim je pro ně ale jako stvořený!

Jednou z kreativních aktivit je diamantové malování. To Vás dokáže uvolnit, zbavit Vaši hlavu zbytečných starostí a ještě Vás odmění zářivým obrazem, který každého ihned zaujme.

Technika tvoření diamantových obrazů spočívá v lepení drobných diamantů na jednotlivé plošky malované předlohy. Výsledkem je pak mnohem originálnější a třpytivější varianta Vámi vybraného motivu.

clanek_003

Vydlabejte si dýni

 

Dlabání dýně může být skvělou zábavou pro celou rodinu. I když se dýně běžně pojí s Halloweenem, může být jedinečnou podzimní dekorací. Stačí si pouze předmalovat obličej a pustit se do dlabání a vyřezávání. Pamatujte ale, že přílišné horko dýni nesvědčí. Nechte ji proto raději venku a místo klasické svíčky vložte dovnitř tu elektrickou.

Přichystejte podzimní výzdobu

 

Kromě dýně si můžete interiér i zahradu ozdobit dalšími dekoracemi. Použít můžete slámu, sezónní zeleninu, šišky, dřevo, barevné listí, jutu, lucerny, světýlka nebo svíčky. Uvidíte, že atmosféra, kterou vytvoříte, bude naprosto jedinečná.

Vyrobte si a běžte pouštět draka

 

Co patří k podzimu stejně jako barevné listí, je jednoznačně pouštění draka. Tato tradice k nám připlachtila z Asie a v našich končinách je oblíbená už velmi dlouho. 

Draka si můžete samozřejmě koupit. Nicméně jeho výroba může být skvělou zábavou. Obzvlášť, pokud se do toho můžete pustit s celou rodinou. Stačí si jen vyrobit křížovou konstrukci, upevnit na ni papírový obrys draka a hurá do zdobení.

Zkuste nějaký podzimní nápoj nebo jídlo

 

Dýně, jablka, kukuřice, zvěřina, švestky, dýňová semínka, skořice, jalovec – existuje mnoho ingrediencí, které přináší chutě podzimu. Nebojte se proto navštívit farmářské trhy a vyzkoušet podzimní trendy recepty

Podzimní chutě můžete objevit i v mnoha nápojích. Letos proto zkuste nápoje se skořicí, čokoládou, dýní nebo javorovým sirupem. Stejně tak se k tomuto období hodí i jablečné mošty a cidery.

clanek_004

Zkuste podzimní focení

 

Podzimní příroda je krásnější než jakýkoliv ateliér. Pokud tedy plánujete pořízení nových fotografií do rodinného alba, využijte k focení podzimní přírodu. Jestli ve Vás dřímá kreativní duše, můžete vyrazit do přírody a pořídit si nějaké fotky krajiny. Snímky barevné přírody budou vedle podzimních dekorací vypadat nádherně. 

Nemáte-li profesionální fotoaparát, můžete si alespoň zhotovit diamantový obraz podzimní přírody. V takovém případě rozhodně doporučujeme si při objednání zvolit variantu vypnutí plátna na rám. Obraz bude totiž připraven k okamžitému zavěšení na zeď.

Projděte se přírodou nebo vyrazte na houby

 

Češi jsou národ houbařů a není na tom nic zvláštního. Máme zde všechny typy lesů a roste u nás velká spousta chutných hub. Proto si alespoň jeden z podzimních víkendů vyhraďte na procházku přírodou s košíkem a příručním atlasem hub. 

Když nic nenajdete, užijete si příjemnou atmosféru klidného lesa. Navíc se můžete poohlédnout po přírodním materiálu pro dekorace nebo barevném listí. To se Vám bude hodit na poslední aktivitu z našeho podzimního bucket listu! 

Udělejte obraz z listí

 

Vyrábění obrazů z listí si zamiluje snad každé dítě. Navíc díky němu můžete společně vytvářet neotřelé podzimní dekorace. A jak na to? Listy můžete lepit na papír a vytvořit z nich zvířata nebo podzimní krajinu a vše dozdobit barvami nebo pastelkami. Kromě toho můžete listy použít jako tiskátka. Stačí je natřít barvami a jejich obtisk na papíře pak použít pro další tvoření.

clanek_005

Tipy, jak začít s diamantovým malováním

Výrobu draka nebo přípravu dýňového krému zřejmě budete muset zvládnout sami. S diamantovým malováním Vám ale rádi pomůžeme. Řekneme Vám, jak si obraz objednat, co každá sada obsahuje a jak si krok po kroku vytvořit oslnivé dílo.

Diamantové malování se trochu podobá omalovánkám. K vyplňování jednotlivých políček ovšem neslouží barvy, ale drobné třpytivé kamínky. Jejich postupným lepením do předepsaných polí pak získáte umělecké dílo, které skutečně nebude mít obdoby. Pojďme se tedy na tento kreativní koníček podívat blíže.

  • Vyberte motiv a variantu. Vyberte si motiv, který vás zaujme, a promyslete si, zda jej budete chtít po dokončení pověsit na zeď. Podle toho při nákupu zohledněte jeho velikost a zda budete chtít plátno vypnout na rám. 
  • Připravte si obsah diamantové sady. Jakmile k Vám sada dorazí, nachystejte si jednotlivé komponenty (samolepicí plátno s motivem, misku, sáčky s diamanty, pero, voskovou hmotu).
  • Napněte si plátno a obstarejte si zdroj světla. K tvorbě je třeba mít dostatek prostoru a světla. Máte vše připraveno? Vyberte si oblast, kterou chcete začít. Políčka v ní budou označena číslem. To najdete i na sáčku s příslušnými diamanty. Nachystejte si je na misku a pusťte se do tvoření.
  • Lepte jeden diamant po druhém. Do pera natáhněte trochu voskové hmoty pro snadnější úchop diamantů, poté jeden perem naberte a umístěte ho do zvoleného pole. Takto postupujte až do dokončení obrazu.

clanek_006

Proces celého diamantového malování jsme pro vás detailně shrnuli v našem podrobném návodu, který jsme doplnili i o detailní fotografie.

Oblíbené motivy

Vybírat u nás můžete z celé řady rozmanitých motivů. Stačí se jen nechat oslovit nějakým z obrazů, rozhodnout se, kam jej chcete umístit, a pustit se do tvoření. Pokud budete chtít, aby se ve Vaší tvorbě odrážela právě atmosféra podzimu, můžete si vybrat jeden z podzimních námětů.

Obraz Vás může přenést až daleko do Anglie, a to k podzimnímu Big Benu. Jestli se Vám více líbí atmosféra přírody než monumentálních památek, pak Vás jistě zaujme krásně zbarvený podzimní les

Máte rádi stromy, ale do interiéru byste uvítali více abstrakce? Pak zkuste naše okouzlující mozaikové podzimní stromy. Jejich barevnost navíc krásně oživí i neutrálnější interiér.

clanek_007

Nenašli jste odpověď na to, co hledáte? Ozvěte se nám

Diamantové malování je skvělým odpočinkovým koníčkem nejen na podzim, ale během celého roku. Vašemu tělu přináší mnoho benefitů a redukuje stres a napětí. Pokud Vás od prvního obrazu dělí nějaká otázka, nebojte se na nás obrátit. Stačí nám zavolat ve všední dny mezi 8.-16. hodinou na telefonní číslo 555 333 426 nebo nám napsat e-mail na info@diamantove-malovani.cz. Rádi Vám s čímkoliv poradíme.