Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Hledáte neotřelý dárek pro kreativní ženy? Přinášíme Vám originální tip!

Kreativní ženy nemůžete k narozeninám odbýt čokoládou. Je třeba najít takový dárek, který jejich tvořivost rozvine a ještě přinese něco navíc. Pokud jste stále nenarazili na inspiraci, jeden tip jsme pro Vás připravili. Je jím diamantové malování

clanek_001

Diamantové malování, známé též jako diamond painting, je poměrně nová malířská technika. Pro vytváření obrazů zde nepoužíváte tradiční barvy, ale drobné barevné diamanty. Ty postupně lepíte na plátno a sledujete, jak Vám pod rukou vzniká třpytivý obraz.

Výsledkem celého tvořivého procesu je zářivé umělecké dílo, které si můžete pověsit na zeď nebo kdekoliv vystavit. Z toho důvodu je dobré si objednat sadu, ve které je už plátno vypnuté na rám.

Proč je sada diamantového malování lepší než jiné kreativní dárky

Kreativních koníčků je celá řada. Patří mezi ně pletení, háčkování, tvorba šperků, fotografování, renovace nábytku nebo třeba klasické malování. U všech z nich se ale setkáte s alespoň jedním ze dvou problémů. Koníčky jsou buď náročné a vyžadují nějakou dovednost, nebo je jejich provozování nákladné. U diamantového malování ale na takový problém nenarazíte.

Zabaví člověka na celé hodiny

Správný dárek by měl dělat radost ještě dlouho poté, co jej věnujete. Tento požadavek sady diamantového malování jednoznačně splňují. Proces samotného tvoření totiž zabere několik hodin a je dobré si ho rozdělit do více dnů. Dokončený obraz se pak vyznačuje vysokou kvalitou, takže se nemusíte obávat, že by barevné kamínky z obrazu odpadly, jako tomu může být v případě konkurenčních výrobků.

Pro diamantové malování není třeba mít žádný speciální talent

Kreativní koníčky často žádají nějakou předchozí znalost nebo speciální dovednost. K diamantovému malování však nic takového nepotřebujete. Stačí jen trpělivost a trocha času. Pustit se do tohoto hobby tak může skutečně úplně každý. 

clanek_002

Nemusíte shánět žádné speciální vybavení

Pokud máte ve svém okolí tvořivou a akční ženu, je třeba se jí dárkem nejen trefit do vkusu. U mnoha kreativních záležitostí totiž musíte zjišťovat, zda má doma všechno potřebné vybavení. S diamantovou sadou můžete tuto starost úplně vypustit. Všechny potřebné věci najdete uvnitř každé sady.

Diamantové malování není nákladné

Na rozdíl od jiných tvůrčích aktivit a kreativních koníčků je diamond painting levným hobby. Stačí pouze zakoupit sadu s vybraným motivem a žádné další investice už nejsou potřeba. Na rozdíl od focení nebo nákupu profesionálního malířského vybavení jsou potřeby pro diamantové malování cenově výhodné.

Obraz má okouzlující a netradiční vzhled

Výsledný obraz se krásně třpytí a hraje celou paletou barev. Jeho vzhled je díky specifické malířské technice opravdu unikátní. Někdy se proto tato technika nazývá též diamantové vyšívání. A to právě z důvodu, že výsledné dílo trochu připomíná obrazy, které vznikají vyšíváním.

Můžete vytvářet celé kolekce obrazů

Pokud tento kreativní dárek obdarovanou ženu zaujme, máte vyhráno. V naší nabídce totiž najdete desítky motivů, a tak můžete její kolekci postupně rozšiřovat o další obrazy a zaručit jí tak pravidelný přísun tvořivé zábavy.

clanek_003

Může odhalit skrytý talent

Jedna kreativní aktivita vede k druhé. Tím, že někomu věnujete diamantovou sadu, v něm můžete podnítit tvořivost a chuť rozvíjet kreativitu. Od diamantového malování se pak může snadno dostat k dalším tvůrčím koníčkům.

Zlepší psychickou kondici

Diamond painting není jen zábavná činnost. Působí totiž terapeuticky na lidskou mysl. Proces lepení kamínků dokáže redukovat stres, napětí i úzkost. Kromě toho učí lepší koncentraci a trpělivosti. Pozitivní vliv má také na jemnou motoriku a lepší koordinaci rukou a zraku.

Diamantové motivy vhodné pro ženy

Nikde není napsáno, jaké obrazy jsou vhodné pro ženy a jaké pro muže. Vše se proto odvíjí především od preferencí dané ženy, jejích zájmů a koníčků. Pokud ale tápete a nemáte žádný nápad, rádi Vám poradíme a ukážeme Vám ty nejoblíbenější motivy.

Mezi nejoblíbenější kategorie motivů pro ženy se řadí:

Každá z těchto kategorií obsahuje celou řadu okouzlujících obrazů. Najdete mezi nimi zcela originální náměty, ale také takové, které se inspirují díly velkých umělců. Teď už si ale pojďme představit tipy na konkrétní obrazy.

Příroda a krásná místa

Na světě existuje mnoho krásných zákoutí a míst, na které se nikdy nestihneme podívat. Jejich atmosféra je však okouzlující, a tak je dobré si jejich duši zachytit alespoň na obraze. V naší nabídce takových míst najdete celou řadu. Jedním z krásných motivů, který přináší vůni dálek, je Dívka houpající se na pláži. Snové barvy, moře a zářící obloha, a to vše umocněno třpytivými kamínky. Tento obraz rozsvítí jakoukoliv zeď a stane se tak opravdu krásným dárkem.

clanek_004

Pokud hodláte dárek věnovat někomu, kdo spíše preferuje hory a horskou přírodu, pak můžete zvolit obraz Zasněžené hory. Ten nabízí pohled na zasněžené kopce a vodní hladinu zalitou sluncem. Barvy tohoto obrazu jsou zemitější. Zářivé slunce proto vynikne ještě více. Barevné diamanty mu dodají intenzitu a obraz bude působit jedinečným a hřejivým dojmem.

clanek_005

Květiny a zvířata

Darovat ženě květinu je dobrý nápad. Darovat jí diamantovou květinu je ale ještě lepší nápad! Taková květina totiž nepotřebuje vázu, péči a nikdy neodkvete. S našimi diamanty z kvalitní pryskyřice navíc budou její květy zářit navždy. Hra barevných kamínků je fascinující a čím barevnější rostlinu vyberete, tím unikátněji bude obraz vypadat. Kontrast mezi barvami vytvoří jedinečný efekt, jako by byl obraz na plátně vyšívaný. Mezi barevné květinové motivy patří Kosatce ve váze nebo Duhové tulipány.

clanek_006

Zvířata tvořená barevnými diamanty jsou také skvěle vypadajícím motivem. Vynikne jejich barevnost i barevné tóny jejich přirozeného prostředí. Oblíbené jsou například diamantové obrazy koček

Technika lepení diamantů vynikne na obraze Kočka a žlutý motýl. Pro tvoření obrazu použijete diamanty v celkem 17 různých barvách. Obraz zabírá detail kočičí hlavy a výrazně zbarveného motýla. Uvidíte, že z takového obrazu jen málokdo dokáže odtrhnout svůj zrak.

clanek_007

Oblíbené filmy a seriály

Obrazy oblíbených filmových postav a scén jsou také skvělým námětem na dárek. Pokud máte ve svém okolí ženu, která zbožňuje svět pohádek a fantazie, bude Váš výběr ještě jednodušší. Smyšleným světům plných barev totiž technika diamantového malování opravdu sluší. Výsledný obraz pak není pouze skvělým motivem do dětského pokoje. Právě naopak! Barevné a zářivé dílo bude krásným solitérem v obývacím pokoji nebo ložnici.

Kočka Šklíba z Alenky v říši divů hraje mnoha barvami. Pro její vymalování jsme nachystali diamanty ve 34 různých barvách. Obraz pak nebude obyčejnou dekorací, ale opravdovým klenotem. Stejně krásně zafungují zářivé barvy na obraze Ledové království II..

clanek_008

Abstraktní motivy a mandaly

Ne každý ale musí nutně toužit po realistickém obraze. Proto mezi našimi diamantovými obrazy najdete i mnohé abstraktní motivy. Jsou mezi nimi obrazy rostlin, zvířat, ale také některé surrealistické náměty.

Pokud budete vybírat obraz podle zářivé povahy diamantů a hledat nějaký, na kterém barvy opravdu vyniknou, pak můžete zvolit motiv Leguán nebo Mandala. Malování mandal je navíc velmi uvolňující a nese s sebou mnoho benefitů. 

clanek_009

Jak postupovat při tvoření diamantového obrazu

Zaujal Vás náš kreativní dárek, ale stále nevíte, jak takové diamantové malování vypadá? Pak Vám ho trochu přiblížíme!

Diamantové malování nebo též diamantové vyšívání je malířská technika, která spočívá v lepení drobných zářivých kamínků na plátno s předtištěným motivem. Unikátnost takového díla pak tkví v jeho třpytivém efektu. Oblibě se tento kreativní koníček těší nejen proto, že je zábavný, ale také proto, že výsledný obraz upoutá pozornost každého. Jak ale probíhá celý proces od začátku do konce?

  1. Vyberte motiv. Nejprve si prohlédněte motivy v nabídce. Jakmile si nějaký vyberete, rozhodněte se, zda chcete plátno vypnout na rám nebo ne. Pak už jen počkejte, než k Vám diamantová sada dorazí.
  2. Nachystejte si obsah sady. Než začnete s tvořením, vše si nachystejte. Součástí sady jsou barevné diamanty, plátno s vybraným motivem, pero na nabírání diamantů, vosková hmota, miska a návod.
  3. Začněte s lepením. Vyberte si nějakou oblast obrazu, se kterou budete chtít začít. Jednotlivá políčka jsou označena symbolem, který určuje, jaké diamanty zvolit. Nasypte si je na misku, naberte do pera trochu voskové hmoty a začněte diamanty lepit.
  4. Sledujte pokrok. Postupným lepením diamantů Vám pod rukama začne vznikat velkolepé dílo. Kdykoliv můžete činnost přerušit a vrátit se k ní později. Pro uschování zbylých diamantů Vám poslouží uzavíratelné sáčky.
  5. Pověste obraz na zeď. Pokud jste při objednání obrazu zvolili variantu napnutí plátna na rám, pak v sadě najdete také háček na jeho pověšení. Díky kvalitnímu zpracování celé sady se nemusíte bát, že by z obrazu začaly diamanty opadávat. Vaše umělecké dílo Vám tak může dělat radost každý den.

Nenašli jste vytoužený motiv? Nechte si zhotovit diamantový obraz podle fotografie!

Ačkoliv je naše nabídka motivů opravdu široká, nemusí uspokojit všechny. Máte ve svém okolí ženu, které chcete tento kreativní koníček věnovat, ale nenašli jste to, co hledáte? Rozhodně na barevné malování nezanevírejte. Není totiž problém připravit obraz podle Vašich představ. Stačí si jen zvolit variantu Obraz podle fotografie. Vyberete si, zda chcete plátno napnout na rám a poté nahrajete vybranou fotografii.

Pokud hledáte originální dárek pro kreativní ženy, máme pro Vás skvělé řešení. Uvidíte, že takovým dárkem uděláte opravdovou radost. Podívejte se proto na naši nabídku a objednejte si sadu diamantového malování pro sebe nebo své blízké.