Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Co je diamantové malování a proč je tak populární

Diamantové malování je zábavná, interaktivní umělecká činnost s nekonečnými možnostmi kreativity. Diamantové malování se podobá malování podle čísel a připomíná i vyšívání křížkovým stehem. Plátno s obrázkem se rozdělí do mřížkového vzoru, kdy každé políčko v mřížce je označeno nějakým symbolem. Na tyto plošky se kladou malé diamanty se stejným označením.

clanek_001

Tato nová forma tvorby obrazů je fantastickým způsobem, jak se sblížit s přáteli, rodinou nebo kýmkoli jiným! Myšlenkou diamantového malování je zažít si tvorbu uměleckého díla, zatímco relaxujete a věnujete se činnosti, která je kreativní a uspokojující. Ať už jste umělec začátečník, který plánuje diamantové malování jen vyzkoušet, aby se pobavil se svými dětmi, nebo zkušený profesionální malíř, zamilujete si tvorbu obrázků a jejich proměnu ve vlastní umělecké dílo.

Mnoho těch, kteří si zkusili nějaký obrázek z diamantů sestavit, říká, že to byl jedinečný zážitek. Někteří našli svůj nový oblíbený koníček. Není divu – práce na tvorbě obrazu pomocí malých diamantů je příjemná relaxace! Navíc po dokončení máte nádherný obraz z lesklých kamínků.

Co najdete v sadě pro diamantové malování?

  • kvalitní samolepící plátno s předtištěným motivem
  • průhledná fólie chránící lepidlo na plátně před vysycháním a nečistotami
  • pero v prémiové kvalitě se dvěma násadami
  • misku na nabírání diamantů
  • voskovou hmotu pro snadné uchopení diamantů
  • znovupoužitelné sáčky s diamanty špičkové kvality
  • kvalitní pinzetu
  • barevnou předlohu A4
  • háčky na zavěšení obrazu
  • návod k použití v několika jazycích

Jak při diamantovém malování postupovat?

Postup je velmi jednoduchý a podobá se malování podle čísel, ale místo barevných fixů či akrylových barev používáte barevné diamanty! Plátno  má samolepící vrstvu, která zajistí, že diamanty budou na místě držet. Nepotřebujete tedy žádné lepidlo.

V sadě pro malování diamanty najdete pero, určené pro sázení diamantů na správné místo. Hrotem pera nejprve naberete trochu vosku. Vosk má také schopnost přilepit si jeden kamínek, ale jeho přilnavá síle je o mnoho menší než lepicí vrstva plátna.

Samolepicí vrstva plátna je samozřejmě zakryta fólií. Tu musíte před prací poodkrýt. Neodkrývejte ji ale celou, nýbrž jen tu část, kterou chcete osázet kamínky.

Perem tedy naberete jeden diamant, který přenesete na plátno a položíte jej na místo, kam patří. Lepkavá vrstva na plátně zajistí, že se kamínek z pera uchytí v místě dotyku. A pero je opět připraveno k sebrání dalšího diamantu a k jeho přemístění na plátno. Takto snadné to je! 

clanek_002

Zdravotní přínos diamantového malování

Malování diamanty Vám umožní objevit v sobě umělce a zapojit se do tvorby umění, které přirozeně zvyšuje Váš pocit pohody. Diamantové malování může být dokonce terapeutické, protože umožňuje mysli soustředit se na daný úkol a na nic jiného. Toto zaměření na jedno ústřední téma uvolňuje stres v mysli a následně uvolňuje tělo.

Toto uvolnění může pomoci minimalizovat bolesti svalů, kloubů, hlavy a další fyzické potíže. Zmírnění příznaků duševních potíží, jako deprese, syndrom vyhoření apod. je také jasným přínosem diamantového malování.

Malování diamanty vám poskytne nejen levnou formu terapie, ale také Vám zůstane jedinečné úžasné umělecké dílo, až s malováním skončíte! Diamantové malování je vzrušující a návykový koníček, který může poskytnout hluboké uspokojení, pokud se provádí správným způsobem. 

Doporučený postup při diamantovém malování

Každý si samozřejmě může zvolit vlastní styl a postup. Naše zkušenosti ale ukazují, že nejlepší je dodržovat několik dobrých rad, plynoucích z praxe:

  • Vyberte si vždy jen jednu barvu diamantů a vyplňte jimi souvislou plochu. 
  • Nesnažte se vyplnit jednou barvou hned několik plošek, či dokonce celý obraz. Měli byste pak problém nalézt všechny mezery, do kterých patří další barvy.
  • Odkryjte jen tolik fólie, která kryje tu část, kterou budete osazovat diamanty.
  • Po dokončení práce na jedné plošce znovu zakryjte dílo fólií a lehce přitlačte rukou, abyste diamanty ještě více upevnili k lepidlu. 
  • Dbejte na to, aby byl rozpracovaný obraz celý zakrytý fólií, když jej nepoužíváte.
  • Po úplném dokončení odstraňte fólii zakrývající plátno a obraz můžete vystavit. 

clanek_003

V čem je diamantové malování diamanty zábavnější a příjemnější než jiné techniky?

Především je to snadné! Postup je velmi jednoduchý a podobá se malování podle čísel, ale místo barevných fixů nebo čísel používáte barevné korálky! 

Technika diamantového malování je přeci jen ještě o krok blíže k těm, kteří si chtějí zkusit vytvořit nějaké umělecké dílo bez předchozího studia nebo zkušeností. Nevyžaduje ani tak pevnou ruku, jako třeba malování podle čísel.

Někteří dodavatelé používají diamanty čtvercové. Tam může být trochu obtížné sázet je všechny tak, aby byly v jedné rovině. Naše diamanty mají kruhový tvar, takže ani nemusíte hlídat, jestli je nesázíte nějak špatně pootočené.

Diamantové malování objednávejte na diamantove-malovani.cz

Proč byste měli objednat obrazy právě u nás? Jsme největší evropský výrobce diamantového malování. Kromě Česka vyvážíme i do dalších zemí EU, avšak každý zákazník je pro nás důležitý a všem se věnujeme se stejnou láskou a péčí. Protože malování baví i nás a chceme, abyste z něj měli stejné potěšení.

V našem e-shopu najdete přes 5000 motivů. Věříme, že se k nám po první zkušenosti rádi vrátíte, tak jako naprostá většina našich zákazníků. Malování diamanty je totiž zábavná a antistresová činnost, díky které si krásně oddychnete a zapomenete na starosti. Navíc je dost návykové!

Na to, že se k nám zákazníci vrací, jsme připravení. Připravili jsme pro Vás věrnostní klub. Zaregistrujte se a získáte nárok na parádní slevy. Jaké to jsou?

  • Ihned po registraci sleva 2 %,
  • součet hodnot nákupů nad 4 000 Kč - sleva 3 %,
  • součet hodnot nákupů nad 9 000 Kč - sleva 4 %,
  • součet hodnot nákupů nad 14 000 Kč - sleva 6 %.

Všechny Vaše nákupy se sčítají na zákaznickém účtu. A jakmile dosáhnete určité hranice, získáte doživotní slevu v procentech. Proto se vyplatí registrovat hned při prvním nákupu, ať Vám neuteče žádná příležitost, jak ušetřit na diamantove-malovani.cz.

Na každý nákup nad 990 Kč navíc nabízíme dopravu zdarma. Zkrátka vše, co pro tvorbu potřebujete.

Máte dotazy? Napište nám!

Pokud byste se nás chtěli na cokoliv zeptat, rádi se Vám budeme věnovat. Naše telefonní číslo je 555 333 579. Jsme dostupní každý všední den od 8:00 do 16:00. Pokud se Vám tento čas nehodí, napište nám e-mail na info@diamantove-malovani.cz a my Vám odepíšeme, popř. zavoláme na uvedené číslo. 

Zároveň Vám doporučujeme k nahlédnutí sekci Poradna. Najdete tam spoustu návodů a rádců, kteří Vás provedou nákupem od začátku až do konce a poradí, jak si malování opravdu užít.