Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Vydejte se na cestu kolem světa skrze obrazy diamantového malování

Každý rok bychom měli vyjet někam, kde jsme ještě nebyli. A pokud nová místa nestihneme navštívit fyzicky, je dobré se na ně podívat alespoň prostřednictvím obrazu. S diamantovým malováním to navíc bude skvělá zábava!

clanek_001

Cestování nám umožňuje nejen vyklouznout ze stereotypu všedních dní, ale také poznat nové kultury, místa i tradice. Ne vždy nám ale cestovatelské plány vyjdou a my často zjistíme, že jsme za dlouhou dobu žádný nový kout země nenavštívili. Pomocí diamantového malování ale můžete tuto skutečnost velmi rychle změnit. Prostřednictvím našich obrazů totiž můžete snadno poznat slavná města, neopakovatelnou architekturu i tu nejkrásnější přírodu. 

Z jakých motivů lze vybírat?

Diamantové obrazy měst, míst a staveb nabízí opravdu široké množství nejrůznějších motivů. Jsme největším evropským výrobcem diamantových obrazů, a tak je naše nabídka velmi pestrá a stále se staráme o její další rozšiřování.

Pohled na diamantový obraz Vám pomůže na chvíli opustit zdi interiéru a navštívit vzdálená místa. Záleží proto jen na Vás, jaké místo Vám přináší radost a v čem se cítíte nejlépe. Pro své tvoření si tak můžete vybrat z motivů, jako jsou:

Pokud máte obecně při vybírání dovolenkové destinace problém s rozhodováním, je jasné, že budete potřebovat pomoci i s volbou ideálního motivu pro Váš cestovatelský obraz. Ale s tím si nemusíte dělat starost. Nyní Vám totiž několik motivů představíme a Vy se můžete inspirovat pro výběr toho nejlepšího obrazu!

Navštivte díky diamantovému malování slavná města a jejich významné stavby

Když se řeknou tak zvučná jména jako New York, Paříž, Londýn nebo Řím, mnohým z nás se vybaví nejedna slavná pamětihodnost, film, písnička nebo atmosféra daného místa. V těchto městech se psala bohatá historie a navštívit je, je snem mnohých z nás. Pokud ale nemáte dostatek času nebo prostředků, nevadí! Ta nejkrásnější města Vám totiž přinášíme na našich jedinečných diamantových obrazech. 

Londýn

Londýn je okouzlující metropole s fascinující architekturou a nezaměnitelnou atmosférou. Pokud máte rádi Londýn stejně jako my a chcete se namotivovat na jeho návštěvu, pak si můžete vybrat z obrazů jako Tower Bridge Londýn nebo Poledne v Londýně. Jestli hledáte obraz, který se stane neotřelým solitérem v minimalistickém a moderním interiéru, pak se nechte oslovit obrazem Londýnský bus. Kontrast tmavých barev, červeného autobusu a třpytivých diamantů totiž vytváří jedinečný efekt.

clanek_002

Paříž

Milovníci velkých romantických příběhů si pak jistě zamilují diamantové obrazy Paříže. Na nich najdete nejen Eiffelovu věž, ale také malebné pařížské uličky, Sacre Coeur nebo Notre-Dame. Romantika k Paříži zkrátka neodmyslitelně patří. A jak tuto atmosféru zachytit lépe než pomocí diamantového malování, které dílu propůjčí lesk a jedinečnou krásu

clanek_003

New York

New York, město, které nikdy nespí. Tak přesně tato světová metropole je pro diamantové obrazy jako dělaná. Všudypřítomné reklamy, auta a rozsvícená okna mrakodrapů svítí do okolí jako tisíce malých luceren. A přesně tuto záři a třpyt dokáží naše kvalitní pryskyřicové diamanty zachytit. Diamantové obrazy New Yorku budou neotřelou ozdobou interiéru a zachytí v sobě vše, co k tomuto městu patří. Za nás pak můžeme vyzdvihnout například obraz Ulice v New Yorku.

clanek_004

Další světové metropole a slavné památky

Prostřednictvím našich obrazů se pak můžete podívat také do dalších míst. Můžete navštívit chladné městečko Bergen v Norsku, Barcelonu, Prahu, Benátky nebo se ohřát na plážích ostrova Santorini. Vymalovat si můžete také slavné:

Vydejte se skrze diamantové obrazy do přírody

Nejsou rušná místa a turisty zaplavené památky to, co hledáte? Pak se prostřednictvím diamantového malování vydejte do klidné a krásné přírody. Před ruchem velkoměsta můžete utéct s motivem Jarní ráno na vesnici nebo Loďky na horském jezeře. Oba obrazy přinesou klid a barvy přírody.

Pokud Vás tolik neuklidňují hory, jako spíše vzdálené krajiny, vyberte si pro své diamantové malování jeden z motivů Afriky. V naší nabídce jich najdete hned několik a je jen na Vás, zda se necháte oslovit místní krajinou, západy slunce, kulturou nebo zvířaty. Vlastnosti diamantů však dokáží dokonale zachytit africkou přírodu i oblohu během soumraku. Diamanty z lesklé pryskyřice totiž odrazí třpyt slunce i okolí.

clanek_005

Vlastnosti diamantů také skvěle fungují v kombinaci s malováním vodních ploch. Skvělou volbou jsou tak veškeré motivy přírody zachycující nejen slunce, ale také řeky, jezera, moře nebo oceány. Dobrým příkladem je například obraz Maják na skále a vlny.

Prostřednictvím diamantového malování jsme již nahlédli do Afriky. Fanoušci vzdálených míst si však v naší nabídce mohou vybrat i obrazy zachycující krásy Asie nebo Ameriky. Na diamantových obrazech vynikne Japonský chrám v růžové zahradě nebo Arizonská pouštní krajina.

clanek_006

Pro koho je diamantové malování vhodné?

Diamantové malování je malířská technika vhodná pro každého. Nevyžaduje totiž žádné předchozí zkušenosti ani nadání. Vše, co je potřeba umět, je lepit jednotlivé kamínky na jasně definovaná místa na plátně. Hodí se tak pro šikovné a trpělivé školáky, dospělé, ale také seniory.

Diamond painting je určeno pro muže i ženy a díky opravdu široké nabídce si můžete vybrat optimální motiv. K práci postačí pouze trocha místa a času. Vše ostatní najdete uvnitř každé diamantové sady. Není tedy třeba shánět lepidlo, pinzetu nebo další pomůcky. Na vše jsme totiž mysleli a obsah sady jsme promysleli do posledního detailu. Uvidíte, že s námi bude tato kreativní aktivita opravdu snadná a zábavná.

Jak diamantové malování probíhá?

Diamantové malování se podobá omalovánkám. Ovšem s tím rozdílem, že k malování nepoužíváte klasické barvy, ale pestrobarevné diamanty. 

  • Na začátku si vyberete motiv v naší nabídce a také to, zda chcete plátno vypnout na rám či nikoliv. 
  • Poté k Vám doputuje sada diamantového malování s vybraným motivem. 
  • V sadě najdete plátno s barevnou předlohou a jasně vyznačenými políčky, kam umístit jednotlivé diamanty.
  • Diamanty na samolepicí plátno nanášíte pomocí speciálního pera. Jakmile zaplníte celé plátno lesklými kamínky, obraz je hotov.

clanek_007

Sada diamantového malování jako ideální dárek pro cestovatele

Diamantové obrazy zachycující nejrůznější turistické destinace nebo odlehlou přírodu jsou skvělým dárkem. Obzvláště pro vášnivé cestovatele. Pokud máte ve svém okolí někoho, kdo miluje cestování a poznávání nových končin, pak mu takovým obrazem jednoznačně uděláte radost. Sada diamantového malování je ideálním dárkem k Vánocům, narozeninám nebo výročí.

Vybírat můžete podle jeho oblíbených míst nebo cestovatelských zážitků. V době, kdy zrovna nebude objevovat nové části světa, si je může alespoň vymalovat. Pokud Vás nenapadá místo, které v nabídce vybrat, můžete zvolit motiv, který vystihuje cestování obecně a tím je mapa světa. Tento pestrobarevný obraz navíc skvěle oživí interiér a jasně o svém majiteli prozradí, že miluje cestování.

clanek_008

Kromě krásného obrazu věnujete také několik dalších věcí. Tento kreativní koníček totiž:

  • trénuje schopnost koncentrace
  • rozvíjí tvořivost
  • učí trpělivosti
  • zahání stres a úzkost
  • zlepšuje jemnou motoriku a chrání před degenerativním onemocněním mozku

Máte strach, zda daného člověka bude diamantové malování bavit nebo jestli si na něj udělá čas? Pak se do diamantového malování pusťte sami a darujte již hotový obraz nebo běžte ještě originálnější cestou a nechte mu zhotovit obraz na míru.

Diamantový obraz podle fotografie

Fotografie oblíbeného cestovatelského momentu nebo oblíbeného místa mohou skvěle posloužit jako předloha pro jedinečný diamantový obraz. Stačí zvolit dostatečně velkou fotografii s rozpoznatelnými detaily a čekat na návrh, který Vám zašleme. Jakmile obraz vytvoříme a odešleme, budete mít jistotu, že věnujete dárek, který je skutečně osobní a na světě neexistuje další podobný. A to je u dárku vždy potěšující.

Detaily o výběru optimální fotografie najdete v našem průvodci Jak vybrat předlohu pro diamantový obraz

Cestování a diamantové malování: Dva skvělé způsoby odpočinku

Ať už se rozhodnete darovat sadu diamantového malování sobě nebo blízkým, nikdy neuděláte chybu. Jedná se totiž o velmi příjemnou kreativní aktivitu, která Vám dopřeje kvalitní odpočinek. Pokud navíc milujete cestování, zjistíte, že diamantové malování je skvělou zástupnou aktivitou, pokud se právě nemůžete vydat na cesty. Obě aktivity totiž:

  • zlepšují náladu a přináší radost
  • pomáhají zapomenout na strasti všedních dní
  • uvolňují mysl
  • jsou prospěšnou formou relaxu
  • umožní navštívit krásná místa
  • aktivizují mozek

Pokud svůj čas rádi trávíte smysluplně, pak si k diamantovému malování najdete cestu okamžitě. Uvidíte, že se na malování každé další části obrazu budete těšit čím dál více a hotové dílo Vám přinese nejen krásnou dekoraci, ale také radost a příjemný pocit sebeuznání

clanek_009

Máte dotaz? Obraťte se na nás

Ačkoliv jsme se Vám pokusili diamond painting přiblížit co nejvíce, je možné, že Vám stále chybí odpověď na některé otázky. Pokud se navíc sadu diamantového malování chystáte věnovat jako dárek, je naprosto přirozené, že chcete, aby splňovala všechna Vaše očekávání. 

Pokud si tedy nejste něčím jisti, stačí nám napsat nebo zavolat. Vaše otázky můžete zasílat prostřednictvím e-mailu info@diamantove-malovani.cz nebo se nám ozvat na telefonní číslo 555 333 426. K dispozici jsme Vám každý všední den od 9 do 15 hodin. Rádi Vám poradíme nejen s volbou ideálního motivu, ale také za Vás rádi objednávku krok za krokem vytvoříme a Vy si tak nebudete s ničím muset dělat starost.

Žádné dotazy nemáte? Pak se můžete rovnou pustit do výběru Vašeho vysněného obrazu. K dispozici Vám je téměř 3000 motivů. Až najdete ten pravý, přejeme Vám krásné diamantové malování!