Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Techniky, které Vám ulehčí proces diamantového malování

O tom, že se diamantové malování v poslední době stalo velkým hitem, jste již možná slyšeli. Pokud Vás tento kreativní trend také zaujal a chtěli byste ho vyzkoušet, připravili jsme si pro Vás několik vychytávek, rad a tipů, které Vám proces diamantového malování skvěle usnadní, a Vy si tak celou tvorbu mnohem více užijete. 

clanek_001

Diamantové malování: Kreativní trend poslední doby

Diamantové malování je nový kreativní trend, který si podmanil téměř celý svět. Jedná se o zábavný a originální způsob, jak můžete jednoduše tvořit hotová umělecká díla, i když nejste žádný profesionální umělec. Jde o vyrábění nádherných obrazů pomocí diamantů, které vypadají jako malé kamínky. Ty se následně lepí na speciální samolepicí plátno, čímž vzniká originální umělecké dílo. Je to senzační koníček, u kterého si můžete krásně odpočinout. Pomáhá zmírnit stres, napětí a dopřeje Vám chvilku jen pro sebe. Diamantové malování je velmi jednoduché a zvládne ho naprosto každý. Jakmile daný obraz dokončíte, můžete si ho vystavit v jakékoliv místnosti, kde se z něj stane úžasná dekorace. Jestliže tedy diamond painting nadchlo i Vás, připravili jsme si pro Vás několik ověřených technik, které Vám proces diamantového vyšívání maximálně ulehčí. 

clanek_002

Techniky a vychytávky diamantového malování

Jestliže si objednáte naši prémiovou sadu Diamondi, obdržíte v ní vše, co potřebujete, abyste vytvořili dokonalý obraz. Každá sada konkrétně obsahuje – samolepicí plátno s předtištěným motivem, pero, misku na nabírání diamantů, voskovou hmotu pro snadné uchopení diamantů, sáčky s konkrétními diamanty, pinzetu, barevnou předlohu, háčky na zavěšení obrazu a podrobný tištěný návod. Jak ovšem samotný obraz vytvořit a jaké jsou hlavní vychytávky a triky, aby výsledek vypadal co možná nejlépe?

 

  • Jak vytvořit obraz diamantového malování?
  • Nepodceňte plánování
  • Rozdělte si práci na menší sekce
  • Vsaďte na jednu barvu
  • Aplikujte diamanty řadu po řadě
  • Diamantové pero pro více diamantů
  • Třídění a skladování diamantů

 

Jak vytvořit obraz diamantového malování?

Nejprve si připravte samolepicí plátno s předtištěným motivem, na které budete diamanty lepit. Dále si připravte pero, misku na nabírání diamantů, voskovou hmotu pro snadné uchopení diamantů a sáčky s jednotlivými diamanty. Každý sáček má unikátní symbol, který je zároveň vyobrazen na samolepicím plátně. Najděte na plátně symbol, jímž chcete začít. Pak najděte sáček s odpovídajícím symbolem a diamanty ze sáčku vysypejte do misky na diamanty. Vezměte pero, naberte jím malé množství voskové hmoty, a poté naberte diamant. Umístěte jej pomocí pera na odpovídající symbol na plátně. Postup opakujte tak dlouho, dokud nebudete mít na plátně umístěny všechny diamanty pro všechny symboly.

Pokud budete takto postupovat, nemůžete udělat chybu. Ovšem stejně, jako u každého jiného umění, tak i v tomto případě existují různé techniky, díky kterým může být celý zážitek z diamantového malování ještě o trochu lepší. 

Nepodceňte plánování

Nejdůležitějším krokem na cestě za dokonalým obrazem diamantového malování je plánování. Než tedy začnete, podívejte se na celé plátno, prozkoumejte ho a rozhodněte se, kde chcete začít. To Vám může pomoci určit, kolik diamantů každé barvy budete muset na plátno aplikovat. Jestli tedy raději chcete začít s částí, která má méně diamantů, nebo si naopak chcete hned na začátek udělat tu část, které náleží největší množství diamantů. Plánováním dopředu můžete snadno zajistit, že Váš diamantový obraz dopadne přesně tak, jak chcete.

clanek_003

Rozdělte si práci na menší sekce

Máte-li před sebou obraz diamantového malování, může Vám najednou připadat, že to bude zdlouhavá práce. Má to ovem řešení. Začněte na obrazu pracovat po malých částech. Snažit se totiž udělat celý obraz během jednoho dne může být svazující, a především vést ke zbytečným chybám. Je proto lepší, když budete obraz tvořit po menších částech, ale o to více precizně. Nejen, že tak dokončíte obraz bez chyb, ale jistě Vás tak celý proces bude i mnohem více bavit. 

Vsaďte na jednu barvu

Pokud jde o obrazy diamond painting, existuje několik různých způsobů a technik, které můžete použít k dosažení kýženého výsledku. Jednou z nejpopulárnějších technik je volba jedné barvy. Což zjednodušeně znamená, že si nejprve otevřete sáček s jednou barvou diamantů, tu na plátno aplikujete a následně teprve zvolíte další barvu, kterou budete nanášet. Tato metoda je mnohem jednodušší než použití více barev najednou, u které může snadno dojít k pomíchání diamantů. Této metody lze využít u jakéhokoliv motivu diamantového malování. 

Aplikujte diamanty řadu po řadě

Kromě volby jedné barvy je v diamantové malbě často používaná také technika řádek po řádku. Ta zahrnuje aplikaci diamantů do jednoho řádku a až poté, kdy je řádek hotový, tak lze začít aplikovat diamanty do dalšího řádku. Jedná se o efektivní způsob práce, neboť Vám umožňuje se detailně soustředit na jednu oblast obrazu a zajišťuje tak, že každý řádek bude dokončen rovnoměrně a maximálně precizně. 

Pokud chcete obraz vyhotovit touto metodou, na plátno naneste diamanty do řady, kterou jste si vybrali a pevně je přitlačte. Tento postup opakujte, dokud nebudou všechny diamanty v řadě na svém místě. Jakmile dokončíte jeden řádek, přejděte na další a pokračujte tak dlouho, dokud nebudou všechny řádky kompletní. Tato metoda je jednoduchá, ale vyžaduje trochu trpělivosti. 

Diamantové pero pro více diamantů

Abyste mohli obraz diamantového malování správně dokončit, je nezbytné mít správné nástroje a pomůcky. V případě, že si objednáte diamantovou sadu Diamondi, součástí balení bude i pero, pomocí kterého upevníte diamanty na plátno snadno a jednoduše. Jestliže však nemáte rádi zdlouhavé vybírání každého diamantu, pak je pro Vás skvělým řešením diamantové pero s možností uchycení více diamantů. Tento nástroj Vám umožní sebrat více diamantů najednou a umístit je na plátno. To může značně urychlit celý proces diamantového malování a učinit ho více zábavným. Pero zároveň zajistí, že všechny diamanty budou na plátně umístěny rovnoměrně. Právě rovnoměrnost je přitom při diamantovém tvoření klíčová. Vícemístný diamantový aplikátor Vám může ušetřit spoustu času. Zvláště, když pracujete na velkém obrazu. Pero se velmi snadno používá – stačí vybrat diamanty a umístit je na určená místa. Je ideální pro ty, kteří chtějí své obrazy dokončit rychle a snadno.

Skladování a třídění diamantů

Diamantové vyšívání je opravdu zábavné a obohacující. Je však důležité mít na paměti některé klíčové malířské techniky, aby samotný proces proběhl co nejjednodušeji. Dalším ze způsobů, jak být při tvoření efektivnější, je třídit a ukládat diamanty podle barvy. To Vám později dokáže ušetřit mnoho času, když budete hledat konkrétní barvu diamantů. Během tvoření pak nebudete muset ztrácet čas s nalezením správné barvy, a můžete díky tomu pracovat mnohem efektivněji. Jde-li o třídění diamantů, existuje celá řada různých způsobů, jak na to:

  • Kartony na vejce – kartony od vajíček lze využít k třídění a ukládání diamantů různých barev do jednotlivých sekcí. Kartony na vajíčka jsou pro třídění čehokoliv naprosto ideální. Pokud budete diamanty do kartonů od vajíček třídit, usnadníte si tak jejich následné hledání. Zároveň tak předejdete tomu, aby se diamanty pomíchaly. 
  • Výrobníky na led – stejně jako plata od vajíček Vám perfektně poslouží i výrobníky na led. Ty jsou rovněž rozděleny do menších částí, díky kterým budete mít o Vašich diamantech skvělý přehled. 
  • Lahvičky a nádoby – jestliže je řeč o třídění diamantů, tak další skvělou možností, jak můžete diamanty skladovat, jsou nejrůznější válcové lahvičky a nádobky, do kterých lze diamanty snadno umístit. Díky takovým šroubovacích průhledným nádobkám budete mít ve svých diamantech pořádek a rozhodně se nestane, že byste nějaký ztratili. 

clanek_004

Rám na obraz diamantového malování

Chcete, aby výsledný obraz opravdu vypadal jako od profesionála? V našem e-shopu si můžete u každého produktu vybrat, zda chcete vypnout plátno diamantového malování na rám, nebo chcete pouze plátno bez rámu a vypnutí. Doporučujeme vybrat plátno bez rámu a vypnutí. Bude se Vám s ním lépe pracovat. Po dokončení díla si však budete muset plátno vypnout sami. Pokud si však vyberete vypnutí obrazu, plátno Vám odborně napneme my. 

Nejste si jisti, zda si plátno nechat vypnout nebo si nevíte rady s čímkoliv jiným? Nebojte se nás kontaktovat. Jsme tu pro Vás a se vším Vám rádi a ochotně poradíme.