Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Nápadité abstraktní motivy diamantového malování, které zaujmou každého

O abstraktním umění se v poslední době hovoří čím dál častěji. Jedná se totiž o umění, které nemá žádná přísná pravidla, a přitom působí poutavě a harmonie z něj čiší na míle daleko. Jaká je vlastně přesná definice abstraktního umění, co si pod ním můžete představit a proč by i u Vás doma určitě neměl chybět abstraktní obraz diamantového malování? 

clanek_001

Co je to abstrakce?

Abstrakce umožňuje člověku vidět myslí to, co svýma očima fyzicky nevidí,“ prohlásil uznávaný malíř Arshile Gorky. A přesně tak lze chápat abstrakci. Jako něco neuchopitelného, co každý může chápat zcela odlišně. Co nelze tak úplně popsat slovy. Co může být obohacující, osvobozující a povznášející. Zatímco jedni abstrakci uznávají, druzí jí většinou nikdy nepřijdou na chuť. Pokud ale dáte abstrakci šanci, máte možnost pochopit věci, které nejsou na první pohled patrné. 

Abstraktní umění – různorodý osvobozující směr

Správně uchopit a definovat abstraktní umění je poměrně těžký úkol. Jedná se totiž o velmi různorodý směr. Proto ale taky dává tolik svobody, radosti a je mezi lidmi stále oblíbenější. Dnešní společnost nemá ráda přísná pravidla, a tak je pro ni abstraktní umění, které nepodléhá žádným velkým kritériím, skutečně jako stvořené. Ať už mluvíme o formě, tvaru nebo způsobu tvorby, v abstrakci je vše maximálně individuální. I tak je ale možné rozdělit abstrakci alespoň na dva hlavní proudy. Aneb jak namalovat abstraktní obraz?

Prvním proudem jsou díla vycházející z linky, barvy nebo obrysu či světla, která se ale nevážou na žádný reálný objekt. Význam má především samotný obsah, tedy sdělení celého díla. Někdy nám pomůže pochopit obraz jeho popisek a někdy můžeme význam v obraze vidět i my sami. Skvělé v tomto případě je, že si v takovém díle každý může najít to své, co je pro něj přínosem a co ho těší. 

V druhém případě se naopak vychází z reality. Ta se však nezobrazuje konkrétně, jen ji umělec zjednodušuje. Předmět je tedy naznačený jeho určitými rysy.

Je tedy zřejmě jasné, že názory na jednotlivá abstraktní díla budou vždy tak moc různorodá, jak je to jen vůbec možné. V abstrakci se cení především originalita, vyváženost, i naopak velká nesourodost, jednoduchost i složitost. Fantazii se tu meze opravdu nijak nekladou. Pokud ale chcete utvořit kvalitní abstraktní dílo, měla by za ním stát nějaká přesná myšlenka. Poselství je totiž jedním z hlavních rysů abstraktního umění.

A protože abstraktnímu umění se může věnovat téměř kdokoliv, kdo má chuť tvořit nové věci, můžete si i Vy pořídit abstraktní obraz diamantového malování, díky kterému se rázem stanete profesionálním umělcem i bez větších zkušeností. Stačí mít odvahu. 

clanek_002

Co je to diamantové malování?

Co to vlastně diamantové malování přesně je? A proč byste mu rozhodně měli dát šanci i Vy?

Diamond painting je kreativní koníček a nový trend v trávení volného času. Je to jistá forma umění umožňující každému stát se profesionálním umělcem i bez jakýchkoliv předchozích zkušeností. Jde o vytváření obrazů pomocí takzvaných diamantů, jež vypadají jako malé kamínky. Ty se pak postupně lepí na plátno, a vytváří se tak originální umělecké dílo. Výsledkem jsou vizuálně oslnivé mozaikové diamantové obrazy, které se nádherně třpytí a lesknou

Jak přesně diamantové malování funguje? Je to velmi jednoduché a zvládne to opravdu každý. Dostanete sadu, která obsahuje vše, co budete potřebovat, takže si s ničím nemusíte dělat starosti. Nejprve si připravíte samolepicí plátno s předtištěným motivem, na které budete diamanty lepit. Dále si připravíte pero, misku na nabírání diamantů, voskovou hmotu pro snadné uchopení diamantů a sáčky s jednotlivými diamanty. Každý sáček má unikátní symbol a tento samý symbol je také na plátně. Vyberte si na plátně symbol, kterým chcete začít, a najděte si sáček se stejným symbolem. Diamanty ze sáčku vysypte do misky. Vezměte pero, naberte jím malé množství voskové hmoty, a poté naberte diamant. Diamant umístěte na odpovídající symbol na plátně. Postup opakujte tak dlouho, dokud nebudete mít na plátně umístěny všechny diamanty pro všechny symboly. Podrobné pokyny včetně všech potřebných komponentů najdete v zaslané sadě. 

Abstraktní diamantové malování

Zaujalo Vás diamantové malování a jste příznivci abstraktního umění? Tak právě Vy budete z nabídky Diamondi jistě nadšeni. Právě Diamondi Vám totiž přináší skutečně pestrou a bohatou nabídku nejrůznějších motivů, mezi kterými naleznete i originální a nevšední abstraktní obrazy

Diamantové malování Diamondi Vám přináší přes 3000 jedinečných a poutavých motivů, ze kterých si jistě vyberou i ti nejnáročnější zákazníci. Každý měsíc navíc přidáváme další a další motivy, abychom si i nadále udrželi místo největšího výrobce diamantového malování v Evropě. Aktuálně Vám nabízíme motivy z různých kategorií, jako jsou například květiny a rostliny, krajina, příroda, zátiší, města, lidé a osobnosti, dětské motivy, filmy a seriály, zvířata, velcí malíři, jídlo a pití, mandaly, náboženství nebo právě také abstraktní obrazy. Mezi nimi pak najdete celou řadu abstraktních motivů, které se perfektně hodí do jakéhokoliv interiéru. Stačí si jen vybrat. 

clanek_003

Abstraktní obrazy Diamondi

Jelikož jsme si vědomi, že abstraktní umění pro svého jedinečného ducha zajímá čím dál více lidí, rozhodli jsme se na něj zaměřit podrobněji a přinášíme Vám opravdu bohatou nabídku abstraktních obrazů té nejvyšší kvality

Z nabídky abstraktních obrazů krajiny Vám přinášíme barevné letní květiny, abstraktní stromy, modré květiny nebo květinový strom života a z kategorie abstraktních obrazů zvířat se u nás můžete těšit na abstraktního modrého koně. Za poutavé abstraktní obrazy do obýváku lze považovat i barevného Buddhu, andělskou ženu nebo deštivý den. Sortiment je opravdu rozsáhlý a to své si v něm najde celá Vaše rodina. 

Proč si pořídit abstraktní obraz? 

Proč byste si vlastně abstraktní obraz diamantového malování měli pořídit? Benefitů je hned několik. Ať už zvolíte jakýkoliv motiv obrazu, diamantové malování zmírňuje stres a uklidňuje, uvolňuje mysl, pomáhá relaxovat, zlepšuje koordinaci ruky a oka, zlepšuje koncentraci, přináší radost a podporuje kreativitu. Diamond painting lze proto skutečně nazvat jako tělu i mysli prospěšný koníček

Abstraktní motivy diamond painting pak představují krásnou interiérovou dekoraci pro každý domov. Skvěle se hodí do obývacího pokoje, ložnice i pracovny. Výhodou abstraktního obrazu je, že je nadčasový, univerzální, moderní a poutavý. Můžete ho zakomponovat do boho, glamour i vintage interiéru. Stačí pouze zvolit vhodný abstraktní motiv a barvy, které budou s interiérem příjemně ladit. 

Abstraktní obrazy se nikdy neokoukají. Působí originálně a pokaždé, když se na ně podíváte, ucítíte příval nové energie. Jestliže tedy přemýšlíte, jakou vhodnou interiérovou dekorací zútulnit svůj domov, abstraktní obrazy jsou tou nejlepší volbou

Výhodou abstraktních obrazů diamantového malování také je, že je mohou tvořit všichni, včetně dětí. Takže si s nimi navíc užijete spoustu zábavy a času stráveného se svou rodinou. Zároveň se také jedná o skvělý dárek pro všechny, kteří rádi zkoušejí nové věci a umění jim není zcela cizí.