Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Tipy na správnou tvůrčí atmosféru

Dorazila k Vám sada pro diamantové malování a Vy se chcete bezodkladně pustit do tvoření? Nejprve se ujistěte, že jste si připravili optimální prostor a zajistili si příjemnou atmosféru. Jedině tak si totiž diamantové malování užijete na maximum.

clanek_001

Ať už se doma pouštíte do jakékoliv aktivity, vždy je důležité mít pohodlí. V opačném případě u takové činnosti dlouho nevydržíte. V případě diamantového malování byste ale měli dbát ještě na jednu věc, a tou je příjemná tvůrčí atmosféra.

Udělejte si z diamantového malování rituál

Základem tvůrčí atmosféry jste především Vy a Vaše aktuální rozpoložení. Proto si z diamantového malování udělejte příjemný a oblíbený rituál. Nevěnujte se tvorbě obrazu nahodile. Naopak si na to vyhraďte prostor a opakovaně se k této činnosti vracejte.

Rituály jsou důležité. Díky nim totiž do našeho života vstupuje určitý řád a systém. Tělo i mysl se pak dokáží mnohem snáze uvolnit a dostat do tvůrčího procesu. Tak jako Vás může uvolnit horká koupel nebo sledování seriálu, stejně tak to dokáže diamantové malování. Jen s tím rozdílem, že tvůrčí činnost Vám přinese mnoho dalších benefitů.

Najděte si vhodné místo

Základem pro správnou tvůrčí atmosféru je příjemné místo. Najděte si proto doma takové prostředí, ve kterém se cítíte dobře a kde je dostatek prostoru. Nezapomeňte totiž, že diamantové malování vyžaduje místo. Kromě plátna o velikosti 40x50 cm je potřeba mít při ruce také barevné diamanty. Ideální je proto zasednout ke stolu s pohodlnou židlí.

Tvůrčí atmosféře také prospívá, pokud máte pro svou kreativní činnost vymezen trvalý prostor. Pokud totiž budete tvořit v obývacím pokoji a každý den budete muset celou diamantovou sadu vytahovat a zase uklízet, brzy Vás to omrzí. Máte-li tedy tu možnost, vyhraďte si speciální místo jen pro tvoření.

clanek_002

Nezapomeňte na optimální osvětlení

Stejně jako je důležité mít pohodlnou židli a stůl, je třeba myslet i na správné osvětlení. Diamantové malování je opravdu detailní a jemná práce. Je třeba dbát na volbu správných kamínků i jejich precizní umístění na plátně. 

Nachystejte si vše potřebné

Abyste docílili správné tvůrčí atmosféry, neměli byste se nechat ničím rušit. Proto si celý obsah sady nachystejte ještě, než se pustíte do lepení. V sadě najdete:

  • plátno 
  • barevnou předlohu
  • sáčky s diamanty
  • pero
  • voskovou hmotu
  • misku
  • pinzetu

Rozhodněte se, odkud chcete s lepením začít, vysypejte si příslušné diamanty na misku a můžete se pustit do práce. Když budete mít vše hezky na jednom místě, diamantové malování Vám půjde hladce a už po chvíli uvidíte na plátně první pokroky. Ty Vás pak budou motivovat k dokončení díla. 

clanek_003

Připravte si občerstvení 

Tvůrčí atmosféru podpoří také dobré jídlo a pití. Uvařte si proto čaj nebo kávu a nachystejte si oříšky nebo sušenky. Nebudete tak muset zbytečně vstávat od stolu a vydržíte se věnovat svému koníčku mnohem déle.

Dopřejte si uvolnění

Všechny tipy Vám pomohou k lepší tvůrčí atmosféře. Určitě to ale nepůjde bez dalších drobných detailů. Zamyslete se nad tím, jak se cítíte nejlépe. Zda chcete pracovat v tichu za zavřenými dveřmi, obklopeni rodinou nebo při poslechu hudby. Všechny varianty jsou správné a je jen na Vás, jaké dáte přednost.

Jakmile najdete vhodnou zvukovou kulisu, soustřeďte se i na další věci. Vezměte si pohodlné oblečení, zapalte si aromalampu nebo svíčku a celkově si kolem sebe dotvořte takovou atmosféru, ve které se budete cítit dobře.

Nespěchejte

Jen stěží se dostanete do tvůrčí nálady, pokud se budete soustředit na výkon nebo přemýšlet nad tím, co všechno musíte ještě do konce dne udělat. Diamantové malování je skvělou formou kreativního odpočinku a rozhodně by se nemělo uspěchat. Vyhraďte si proto na svůj koníček dostatek času a v jeho průběhu se snažte uvolnit a nemyslet na jiné věci.

Neuspěchejte ani samotné lepení kamínků. U diamantového malování jde především o přesnost a preciznost. Spěch Vám rozhodně nepomůže. 

Zapojte další členy rodiny 

Diamantové malování nemusí být aktivitou jen pro jednoho. Pokud u Vás tvůrčí nálada přichází, když jste obklopeni svými nejbližšími, pak se nebojte je zapojit. Diamantový obraz můžete vytvářet s celou rodinou. Finální dílo pak bude dílem všech a bude krásnou dekorací. A to nejen díky zářivým barvám, ale také svému příběhu.

Vhodných motivů pro rodinný obraz u nás najdete spoustu. Stačí si pouze vybrat kategorii a nechat se nějakým oslovit. Pokud ale hledáte něco skutečně osobního, můžete si nechat vyrobit diamantový obraz na míru

Diamantový obraz podle fotografie může dát Vašemu oblíbenému životnímu momentu úplně novou podobu. Stačí pouze vybrat vhodnou fotografii a my pro Vás obraz rádi vytvoříme. Výsledkem pak bude třpytivé a krásně barevné dílo, na jehož tvorbě se může podílet celá rodina.

clanek_004

Co Vám přinese správná tvůrčí atmosféra 

Kreativní koníčky, mezi které patří i diamantové malování, mají dobrý vliv na lidské zdraví. Abychom z nich ale mohli benefitovat, je třeba si na tyto koníčky skutečně vyhradit čas a užít si je na maximum. Optimální tvůrčí atmosféra je pak způsobem, jak si z kreativního koníčku udělat návyk a oblíbenou činnost. Ptáte se, co diamantovým malováním tedy získáte?

  • Krásný obraz. Diamantové malování Vám toho přinese mnoho, nicméně výsledný obraz bude přesně tou věcí, ze které se budete moct těšit napořád. Jednotlivé diamanty jsou broušeny z pryskyřice, která jim propůjčuje jejich okouzlující vlastnosti. Jsou navíc velmi odolné a nemusíte se bát, že Vám začnou z obrazu odpadávat. To odlišuje obrazy Diamondi od ostatních, méně kvalitních variant.
  • Čas pro sebe. Díky pravidelnému věnování se tomuto koníčku získáte čas jen se sebou. Můžete si proto urovnat myšlenky a na chvíli se nikým nenechat rušit. Spolu s oblíbenou hudbou a vůní si tento čas opravdu důkladně užijete a budete odpočatí. Postupné pokroky navíc povedou k sebeuznání a radosti. A to je ten nejlepší dárek, který můžete sami sobě věnovat.
  • Kontrolu nad stresem. Stres nás ovládá každý den. Je proto dobré si vytvořit malý ostrůvek klidu a načerpat nové síly. Diamantové malování je v tomto ohledu skvělou volbou. Tvůrčí činnost totiž upře Vaši pozornost zcela novým směrem a hlava bude mít dostatek času stres úplně odložit. Eliminací stresu zmizí také svalové napětí, které může u některých jedinců způsobovat bolesti hlavy, zad a kloubů. 
  • Trénink soustředění a trpělivosti. Občas se stává, že chceme všechno hned. U diamantového malování to ale nejde a rychlejší tempo žádné benefity nepřinese. Díky pozvolnému a preciznímu lepení diamantů se proto naučíte čekat a zjistíte, že ne všechno musí být okamžitě hotové. Kromě toho se při této činnosti naučíte koncentraci a větší sebedisciplíně. 
  • Schopnost vnímat detaily. Diamantové malování je velmi jemnou a citlivou činností. Drobné diamanty a jejich lepení na plátno Vás naučí pracovat i s těmi nejmenšími detaily. Kromě toho postupně uvidíte, že se Vám zdokonaluje jemná motorika. Přesnost a hra s milimetry Vás naučí větší zodpovědnosti a lepšímu vnímání i těch nejmenších drobností. Tato schopnost Vás může v tvůrčích dovednostech posunout ještě dál. Je totiž možné, že objevíte další zajímavé koníčky, kde se Vám tato schopnost bude hodit.
  • Zdravé cvičení pro mozek. Tak, jako cvičíme své tělo, aby bylo vitální a odolné, je třeba cvičit i mozek. I když se může zdát, že Vám to stále pálí, s věkem se to může změnit. Neustálé dívání se do telefonu nebo počítače jeho funkci rozhodně neprospívá, a tak je třeba mu trochu pomoci. Skvělým řešením jsou například křížovky nebo sudoku. Obdobně ale dokáží mozek procvičovat právě kreativní koníčky. Diamantovou sadu se proto nebojte věnovat i jako dárek. Kromě krásného obrazu totiž věnujete také zdraví.

clanek_005

Vidíte, že existuje celá řada důvodů, proč se do diamantového malování pustit. Při výběru motivu zohledněte, zda si budete chtít obraz pověsit na zeď a jakou místnost by měl zdobit. Díky tomu se budete moci rozhodnout, zda chcete plátno vypnout na rám a jaký motiv bude nejvhodnější.

6 důvodů, proč se pustit do diamantového malování s Diamondi

Jaké benefity přináší samotné diamantové malování, jsme si již řekli. Teď si ale ukážeme, proč byste si měli vybrat právě Diamondi.

  • Široký výběr motivů. V naší nabídce najdete nejširší výběr originálních námětů. Jsme totiž největší výrobce diamantového malování v Evropě. Naši nabídku obrazů neustále rozšiřujeme o další motivy. Pokud byste ale chtěli vlastní obraz podle oblíbené fotografie, nebude to žádný problém. Vyrobíme Vám vlastní obraz na míru v té nejvyšší možné kvalitě.
  • Podpoříte dobrou věc. Rozhodli jsme se pomáhat. Proto z každé objednávky, kterou si u nás uděláte, posíláme příspěvek na mobilní hospic Ondrášek. Nákupem diamantové sady tedy potěšíte nejen sebe, ale pomůžete i někomu dalšímu.
  • Výhody pro registrované zákazníky. Když se registrujete do klubu diamantového malování, získáte celou řadu výhod. Budete mít trvale nižší ceny a přístup k unikátním motivům. Kromě toho získáte množstevní slevu už při nákupu nad 4000 Kč.
  • Expresní doručení. Protože víme, že se už nemůžete dočkat, až s novým kreativním koníčkem začnete, odesíláme Vaše objednávky do 24 hodin od jejich vytvoření. Pokud navíc nakoupíte nad 990 Kč, poštovné budete mít úplně zdarma.
  • Kvalitní komponenty. Celá výroba probíhá v Evropě a pro jednotlivé části sady volíme ty nejlepší materiály. Diamanty z pryskyřice jsou odolné, krásné a díky kvalitnímu lepidlu i plátnu vydrží věčnost. Nemusíte se bát, že Vám začnou časem opadávat a obraz se bude ztrácet před očima.
  • Dárkové balení. Diamantové malování je skvělým dárkem. Proto je každá sada dárkově zabalena a Vy ji můžete ihned někomu věnovat.