Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Tipy, triky a techniky pro diamantové malování

Diamantové malování je vzrušující a návykový koníček, který při správném provedení může přinést velké uspokojení. Na druhou stranu může trvat hodiny i dny, než se dostanete ke konečnému výsledku. Proto je důležité znát pár tipů a triků, aby tvorba obrazu šla hladce a Vy abyste vytěžili ze svých zkušeností maximum.

clanek_001

9 TIPŮ, JAK POVÝŠIT SVÉ DOVEDNOSTI V DIAMANTOVÉM MALOVÁNÍ

Tip 1: Vyberte si správný obraz

Při nákupu diamantového obrazu se ujistěte, že jste si vybrali obrázek, který se Vám nejen líbí, ale který se snadno maluje. Velké rozměry plátna mohou začátečníky zastrašit, takže buďte pragmatičtí.

Tip 2: Vyhlaďte nepoddajná plátna

Je Vaše plátno zprohýbané či pokroucené? Jednoduchým trikem je na každé straně trochu sloupnout vrchní vrstvu, dokud se plátno nevyrovná, a poté plátno znovu zakrýt. Funguje to jako kouzlo.

Tip 3: Manipulace s plátnem při malování

Když začnete malovat, položte obraz na velkou rovnou plochu a začněte odshora. To zajišťuje, že plátno při pohybu neklouže dolů, bez ohledu na to, na jakém povrchu leží nebo zda se dotýká Vašich rukou.

Tip 4: Rozjasněte plátno

Chcete-li snadněji rozlišit tmavé barvy nebo jednoduše mít na práci více světla, použijte přenosnou lampu nebo jiný vhodný zdroj světla. Například si přistavte stojací lampu. Jsou i malíři, kteří si oblíbili čelovku.

Tip 5: Zakryjte rohy plátna

Aby se nic nelepilo na rohy plátna, přelepte rohy buď malířskou páskou, nebo papírem. Takto vypadají čistě a upraveně.

Tip 6: Pozor na statickou elektřinu

Tento bod se zdá být zaručeným úspěchem. Pohyb umělohmotných „diamantů“ na umělohmotné podložce může vytvářet statickou elektřinu. Položte do misky s kamínky třeba pečicí papír, abyste zabránili nahromadění statické elektřiny. Pak diamanty lépe přilnou k plátnu.

Tip 7: Uspořádejte a označte diamanty

Vždy se ujistěte, že máte své diamanty uspořádané a označené. Pokud tvoříte obrazy pravidelně, je dobré investovat do organizéru nebo být kreativní a k uložení diamantů použít vše od prázdných lékovek po plata na vajíčka. 

Tip 8: Jemně zatlačte na diamanty

Při nanášení diamantů na plátno buďte opatrní. Pokud použijete příliš velký tlak, vosk z pera se přilepí na diamant, což může ovlivnit jeho lesk.

Tip 9: Odstraňte vosk z diamantů

Pokud jsou Vaše diamanty již polepené voskem, nezoufejte. Stačí počkat, až se diamanty usadí na plátně, a poté vzít vlhký hadřík z mikrovlákna, kterým vosk jemně setřete.

 

Doufáme, že tyto tipy a triky pro diamantové malování pomohly vyřešit některé z Vašich problémů s tvorbou obrazů a ušetří Vám čas. Bavte se a malujte diamanty!