Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Jak doma zabavit děti, když počasí venkovním aktivitám nepřeje

Každý rodič zřejmě moc dobře ví, jak těžké je zabavit děti, když nám počasí nedovoluje věnovat se venkovním aktivitám. Právě proto jsme si pro Vás připravili pár rad a tipů, jak můžete své děti zabavit nejen během nekončící zimy. Jedním takovým skvělým řešením je například diamantové malování Diamondi, které zaujme celou Vaši rodinu. 

Zima je tu a s ní i dlouhé období, kdy se brzy stmívá a počasí často neumožňuje vydat se s dětmi ven. Když se k tomu navíc přidají nejrůznější nemoci, rázem se tak mnoho rodičů musí potýkat s nelehkým úkolem, jak své ratolesti co nejlépe zabavit.

clanek_001

Hry jsou pro vývoj dítěte obzvlášť důležité

Pro děti jsou hry velmi důležité. A to především z hlediska jejich rozvoje. Vhodné dětské hry dokáží zlepšit dětskou kreativitu, fantazii, a zároveň zdokonalují jemnou a hrubou motoriku. Stejně tak důležitou roli představuje u dětí umělecká tvorba, jež kromě rozvoje fantazie umožňuje malým ratolestem sdělovat světu své myšlenkové pochody, pro které ještě třeba neznají vhodná slova a označení.

Malé děti většinou nepotřebují žádný speciální program. Největší zábavou pro ně je, když se společně se svými rodiči mohou účastnit běžných činností. Nejčastěji se jedná o společné vaření nebo pečení, uklízení, mytí nádobí nebo praní a věšení prádla. Když podobné aktivity dítě vykonává, v podstatě si hraje na dospělého, a je to velmi důležité pro jeho psychický i fyzický vývoj. Nesnažte se mu v tom proto zabránit, ale naopak ho v podobných činnostech podporujte a vymyslete mu úkoly, které snadno zvládne. 

Diamantové malování jako skvělá zábava pro všechny děti

Jedním ze způsobů, jak můžete své děti zabavit, je diamantové malování. Jedná se o formu umění, která dovoluje každému stát se profesionálním umělcem. Zároveň s sebou diamond painting přináší mnoho benefitů a mohou se mu věnovat děti, teenageři, dospělí i senioři. Jestliže tedy i Vy váháte, jak zabavit děti v karanténě, nebo když venku prší, právě diamantové malování může být skvělým řešením. Jistě nadchne i Vás. 

clanek_002

Co to přesně je diamond painting?

Diamantové malování lze zjednodušeně popsat jako vytváření obrazů pomocí takzvaných diamantů, které vypadají jako malé kamínky, jež se lepí na samolepIcí plátno. Postupným lepením těchto kamínků na plátno jednoduše vzniká jedinečné umělecké dílo. To si následně můžete pověsit v jakékoliv místnosti u Vás doma, kde se z něj stane krásná interiérová dekorace

Diamantové malování je snadné a zvládne ho naprosto každý. Diamondi Vám domů zašle sadu obsahující vše, co budete k vytvoření jedinečného díla potřebovat. Na samotný začátek si připravte samolepicí plátno s předtištěným motivem, na které budete dané diamanty lepit. Dále si také připravte pero, misku na nabírání diamantů, voskovou hmotu pro snadnější uchopení diamantů a sáčky s diamanty. Každý sáček je doplněn o unikátní symbol, který se shoduje se symbolem na plátně. Vyberte si proto na plátně jeden symbol a tím začněte. Diamanty z pytlíku se stejným symbolem vysypte do přiložené misky určené na diamanty, vezměte do ruky pero, naberte pomocí něj malé množství voskové hmoty a následně naberte diamant. Ten pomocí pera pečlivě umístěte na odpovídající symbol na plátně. Tento postup opakujte, dokud nebudete mít na plátně umístěny všechny diamanty pro všechny předtištěné symboly. 

Pro koho je diamantové malování určené?

Diamantové malování je vhodné pro každého, kdo si chce užít trochu netradiční zábavy, vyzkoušet něco nového nebo utéct od všedních starostí. Jde o skutečně kreativní činnost, kterou si zaručeně užijí malí i velcí malíři, začátečníci i pokročilí. Obrazy Diamondi mohou vytvářet opravdu úplně všichni, a především pak právě děti

U malých dětí, přibližně do 3 let, se nedoporučuje diamantové malování používat, neboť by mohlo dojít k vdechnutí malých předmětů, kterých sada obsahuje hned několik. Ideálně se doporučuje začít s diamantovým malováním u dětí od 6 let. V 6 letech, kdy dítě nastupuje do školy, se již předpokládá, že je připraveno a schopno činnost spojenou s diamantovým malováním vykonávat. Rodiče svým dětem samozřejmě mohou pomoci, a to například s rozděláváním sáčků s diamanty a celkovou přípravou před samotnou tvorbou. 

Abyste dítě do tvorby ještě více motivovali, můžete si také pořídit obraz diamantového malování a tvořit společně s Vaší ratolestí. Rázem se tak z diamond painting může stát skvělá zábava pro celou Vaši rodinu.

clanek_003

Proč diamantové malování dětem tolik prospívá?

Diamantové malování pro děti je jedinečná kreativní technika s krásným výsledkem, která pro děti představuje něco nového a neokoukaného. Diamantové malování navíc nejenže děti zabaví, ale zároveň jim také pomáhá v rozvoji. Děti navíc uvidí, jak pod jejich rukama vzniká nádherné umělecké dílo, které vytvořily převážně svojí zručností, trpělivostí a pílí

Hlavní benefity dětského diamantového malování 

Diamantové malování pro děti má nespočet výhod:

  • jde o originální dárek pro všechny děti 
  • umožní dítěti stát se na chvíli skutečným umělcem
  • pomáhá rozvíjet kreativitu
  • pomáhá zdokonalit jemnou i hrubou motoriku
  • zlepšuje koordinaci ruky i oka
  • zlepšuje preciznost a koncentraci 
  • zajišťuje zábavu na řadu hodin
  • pomáhá relaxovat a uvolňuje mysl
  • přináší radost a potěšení z hotového obrazu
  • výsledek může sloužit jako skvělá interiérová dekorace v dětském pokojíčku

 

 

 

     

     

    Speciální dětské motivy Diamondi

    Výhodou diamantového vyšívání Diamondi je skutečně široká nabídka motivů. Ta dohromady čítá více než 3 000 prémiových motivů, kdy každý měsíc přibývají další a další. Obzvlášť detailně se pak Diamondi zaměřuje na krásné obrázky pro děti, ze kterých si zaručeně vyberou děti každého věku. Ať už má Vaše dítě rádo zvířátka, princezny, auta, jednorožce, dinosaury, přírodu, Malého prince nebo například Minecraft, Diamondi přináší všechny dětské motivy, které jsou mezi ratolestmi aktuálně populární. Stačí si jen vybrat ten, který se bude Vašemu dítěti líbit nejvíc. 

    Dále by pak menší i větší děti mohly zaujmout motivy akčních filmových hrdinů. Konkrétně jsme si pro Vás připravili Disney obrázky, Mickey Mouse obrázky, obrázky s motivy Strážců Galaxie, Marvel obrázky, Groot obrázky, obrázky s Malou mořskou vílou, obrázky s Piráty z Karibiku, Avengers obrázky, obrázky s motivy Ledového království, obrázky z filmu Kráska a zvíře nebo obrázky Mandalorian. 

    Pokud byste si náhodou nebyli jisti, jaký motiv svému dítěti pořídit, rozdělili jsme naši nabídku dětských obrazů do kategorií dle věku, abyste měli jistotu, že vyberete správně. 

    clanek_004

    Obraz diamantového malování dle vlastní fotky dítěte

    Váháte, jak zabavit děti doma, ale nejste si jisti, že je motiv koně, štěňátka nebo motorky bude bavit? Nechte mu vytvořit obraz diamantového malování s jeho vlastní fotkou. Stejně tak efektně by na děti mohl působit i obraz diamantového malování s fotkou domácího mazlíčka nebo rovnou celé rodiny. Nechat si přitom vyrobit diamantové malování z vlastní fotografie není vůbec nic složitého. Při objednání jednoduše nahrajte Vámi zvolenou fotografii a my ji pro Vás převedeme do diamantového malování.
    Pouze je třeba dodržet pár pravidel, aby byl výsledek co nejhezčí:

    • vždy použijte co možná největší fotografii
    • fotografie by měla být správně zaostřená a měly by být dobře rozpoznatelné detaily
    • fotografie by měla mít dostatečně velké rozlišení (minimálně 1 MB)
    • u portrétů by měl být obličej dostatečně velký, aby správně vynikly všechny detaily a jemné stínování
    • pozor na všemožné stíny a světla (jestliže budou detaily ve stínu, splynou s okolím a nepůjdou dobře převést do diamantového malování) 

    Další možnosti, jak dítě zabavit

    Dítě lze zaujmout i mnoha dalšími způsoby. Může se například jednat o nejrůznější slovní hry. Ty se pak obzvlášť hodí během dlouhé cesty auty, kdy se dítě může začít po čase nudit. Jednou z takových her je ta, kdy si vymyslíte nějaké povolání, věc, osobnost nebo zvíře a dítě se pomocí jednoduchých otázek snaží zjistit, kdo jste. 

    Pokud hledáte způsob, jak dítě zabavit doma, můžete zkusit i ověřené aktivity jako puzzle, pexeso, dětské křížovky, klasické malování, hru na schovávanou nebo modelínu. Dále pak můžete zkusit společně se svým dítětem zasadit do květináče nějaké bylinky a ono pak bude moci každý den pravidelně pozorovat, jak se dané rostlince daří. Nejvděčnější rostlinou je v tomto případě řeřicha. Tu stačí pouze nasypat na vlhkou vatu a za dva dny již lze pozorovat, jak se klubou první klíčky. 

    Možností, jak dítko zabavit, existuje nespočet. Nebojte se být maximálně kreativní, ale zbytečně nenuťte děti do her, které je nebaví. Raději se vždy snažte vymyslet něco, co je opravdu nadchne.