Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Diamantové malování jako originální dárek k MDŽ

K Mezinárodnímu dni žen, který připadá každoročně na 8. března, nastává ta samá otázka. Jak a čím potěšit ženu, která je Vašemu srdci blízká? Pro někoho to může být snadný úkol, který vyřeší květinou nebo čokoládou. Někdo si naopak každý rok láme hlavu s originálním dárkem, který zahřeje u srdce a vykouzlí úsměv na tváři.

Napadlo Vás někdy se zamyslet nad tím, co vlastně vedlo k tomu, že se právě tento den oslavují mezinárodně všechny ženy? Pojďme se společně podívat do malého historického okénka.

clanek_001

Historie MDŽ

Vše to začalo v USA a jeho počátky sahají až do předválečné doby, kdy se ženy snažily zasazovat o svá práva. Všechno odstartovala v New Yorku stávka švadlen, které protestovaly za lepší životní a pracovní podmínky. Několik tisíc žen tak pochodovalo za zkrácení pracovní doby, zvýšení mezd a také za volební, politická a hospodářská práva.

Význam tohoto dne se začal rychle šířit a už první organizované oslavy MDŽ byly zaznamenány roku 1911 v několika evropských zemích. A proč vlastně 8. března? Mohou za to Rusky, které v Petrohradě 23. února 1917 protestovaly, a tato demonstrace vedla k abdikaci cara a oficiálnímu uznání volebního práva žen. Toto datum v gregoriánském kalendáři odpovídá právě 8. březnu, a proto byl oficiálně svátek MDŽ vyhlášen v tento den.

Po druhé světové válce byl svátek žen zpolitizován a konaly se okázalé oslavy. Nesměl chybět, v té době velmi oblíbený, rudý karafiát, oslavy na pracovišti a verše prezentované představitelkami Svazu žen. Možná právě to je jeden z důvodů, proč byl po roce 1989 odsunut do pozadí a v některých může stále vyvolávat nepříjemný zahořklý pocit.

Je třeba si uvědomit, že původní myšlenka tohoto svátku se netočila kolem politiky a režimu, ale jde především o rovné příležitosti pro ženy a muže v zaměstnání, vzdělávání i v politice. Je třeba hovořit o reprodukčních právech i veřejném životě obecně a především si uvědomit, že na světě je stále spousta žen, kterým se tato práva nedostávají.

Proč je diamantové malování skvělý dárek k MDŽ?

Pokud chcete Vaši milovanou ženu ve svém okolí potěšit něčím originálním, pak vsaďte na diamantové malování. Nemusíte si dělat starosti, kde dokoupit další komponenty potřebné k tvoření, protože sady Diamondi obsahují vše, co pro práci potřebujete. Jediná Vaše starost je vybrat ten správný motiv, který zaručeně potěší. A že je skutečně z čeho vybírat! Na Diamondi najdete nejrůznější kategorie, od květin a přírody, romantiky, slavných osobností až po mandaly

Takže proč právě diamantové malování? Především umožňuje osobám různých věkových kategorií vyjádřit svou kreativitu a uvolnit stres. To může být velmi užitečné pro ženy, které si chtějí oddechnout a užít si čas pro sebe. Pomůže zbavit se stresu a napětí a může být skvělým způsobem, jak se vyrovnat s emocionálními výzvami a zlepšit svou náladu. Když je diamantové malování dokončeno, výsledkem je krásné a zářivé umělecké dílo, které může být použito jako dekorace pro domácnost. Tvořitelky tak zabijí dvě mouchy jednou ranou, protože krom odpočinku získají také vlastnoručně zhotovenou ozdobu do interiéru. 

Diamantové malování může být také výbornou aktivitou pro ženy, které chtějí strávit společné chvíle. Je to skvělá příležitost k prožití příjemného času s kamarádkami nebo rodinou. Nikde totiž není řečeno, že obraz si musí obdarovaná vytvořit sama, může posloužit jako parádní aktivita pro setkání a příjemný rozhovor.

Samotné tvoření obrazu vyžaduje trpělivost a koncentraci, což může být pro mnoho lidí užitečné. Pomáhá zlepšit schopnost soustředit se na úkoly, procvičovat trpělivost a vytrvalost. A to se jistě skvěle zužitkuje také v pracovním i osobním životě. Diamantové malování zároveň může pomoci rozvíjet jemnou motoriku a koordinaci pohybů. To je zvláště užitečné pro starší ženy nebo ženy, které trpí nějakým typem motorického postižení.

A v neposlední řadě je diamantové malování unikátní a originální dárek, který se může hodit jak pro mladé, tak starší ženy. Může to být skvělý způsob, jak obdarovat někoho, kdo má rád umění a zábavné aktivity. 

Jaký motiv z Diamondi vybrat jako dárek?

Když už teď víme, proč je diamantové malování originálním dárkem pro ženu, nastává další otázka, jaký motiv tedy zvolit? Výběr je široký, což může mnohdy způsobit větší zmatení. Nevěšte však hlavu! Máme pro Vás několik užitečných tipů, které Vám při rozhodování jistě pomohou.

Pro něžné a zasněné romantičky je kategorie Romantika to pravé. Motivem srdce či vyobrazením romantického místa či města rozhodně nic nezkazíte, právě naopak! Takový dárek o to více zahřeje u srdce a ukáže, že na Vaši vyvolenou skutečně myslíte.

clanek_002

Milovnice slavných osobností by mohl potěšit například motiv s ikonickou Marilyn Monroe či skvělým hercem Leonardem DiCapriem. Pokud máte ve svém okolí nadšenou fanynku kapely Queen, pak je motiv s Freddiem Mercurym jasná volba.

clanek_003

S roztomilými zvířátky také nešlápnete vedle. Pokud znáte někoho s vášní pro kočky nebo nekonečnou láskou pro psy či koně, na Diamondi najdete spoustu rozmanitých motivů, které potěší. A jestli má někdo v oblibě zvířata, která nejsou tak úplně z našeho světa, majestátní drak či magický jednorožec vyčarují to pravé kouzelné potěšení.

clanek_004

Znáte někoho, kdo je bezhlavě zamilovaný například do Paříže? Nebo by se toužil někdy podívat do Londýna či prozkoumat pohádkové uličky Itálie? Motivem vysněného místa, které si obdarovaná osoba bude moci vydiamantovat, jistě potěšíte. Dárek můžete předat s myšlenkou, že i když se zrovna na tomto místě teď nenachází, nic je nemůže odradit od toho snít a věřit, že se tam jednou zaručeně podívají.

clanek_005

Jestli si stále nejste jisti, který motiv by opravdu potěšit Vaši maminku, babičku, sestru či drahou polovičku, vsaďte na květiny. Tou na obraze a pugetem čerstvých květů zaručeně nic nezkazíte. Navíc pokud se trefíte do oblíbené květiny, budou to jednoznačně plusové body pro Vás. Nemusíte si však lámat hlavu, pokud tuhle informaci nevíte. Zkuste se zamyslet, jaká květina Vám danou ženu připomíná, a s touto myšlenkou dárek předejte. Pokud nezvolíte zrovna kaktus nebo bodlák, je velká pravděpodobnost, že sklidíte úspěch i úsměv na tváři.

clanek_006

Celkově lze říci, že diamantové malování má mnoho výhod a může být skvělým dárkem pro Mezinárodní den žen. Dokáže podpořit kreativitu, zlepšit koncentraci, trpělivost a umožnit sdílení zážitků s ostatními. Především je to forma relaxace, která má přivodit dobrý pocit. V dnešní hektické době rozhodně není na škodu se na chvíli odtrhnout od reality do svého malého světa plného tvoření a zábavy. Dopřejte tak Vaší mamince, babičce, tetě, sestře nebo Vaší milované originální dárek, který bude přímo od srdce. A to ženu zaručeně potěší nejvíce.